A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint

Mádi Borház Furmint 2012

Véleményünk szerint

Aranysárga szín, közepes test látszik a pohárban. Illatát a hordós jegyek uralják. Ahogy nyílik, virágok és gyógynövények fedezhetők fel, majd fenyő és fenyőgyanta illata. Megjelenik mellette egy enyhe oxidáltság. Szájban a hordó mellett jelentős savakat érezni. A bor szellőztetése javasolt, illetve érdemes lehet fél-egy év múlva újra kóstolni.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-08-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  3000 forinttól
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

A helyi értékek megőrzésével, szigorú termeléskorlátozással készült organikus bor, mely 500 literes Zempléni tölgyfahordóban töltötte erjesztési és érlelési idejét, összesen 16 hónapot. Erőteljes mineralitás, gyümölcsös jegyek fedezhetőek fel benne. Nagy örömünkre szolgál, hogy lehetőségünk nyílott a düsseldorfi ProWine kiállításon bemutatni, ahol nagyon jó értékeléseket kapott a közönségtől.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés, 2014 elején palackozva.

Mádi Borház bemutatása

8,5 hektár szőlőterületen gazdálkodunk. A dűlők a Mádi-medencében - Mád, Tállya és Rátka határában vannak. Területeink talajösszetétele igen változatos: riolit, andezit, riolittufa, valamint a kovaüledék és zeolit, melyek egészen komoly mineralitást biztosítanak az általunk készített boroknak. Szőlőink művelése során szigorú terméskorlátozás mellett törekszünk az integrált termesztési technológia irányelveinek betartására. Kézzel szüretelünk, a válogatott szőlőt kíméletesen dolgozzuk fel majd zempléni tölgyfa hordóban érleljük. Borainkat a helyi értékek megőrzésével, minimális technológia alkalmazásával, minimális beavatkozással, kézműves módon készítjük. Minden évjáratban csak annyi bor készül, amennyi abban az évben tökéletes lehet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!