A pincészet borbemutatása
A helyi értékek megőrzésével, szigorú termeléskorlátozással készült organikus bor, mely 500 literes Zempléni tölgyfahordóban töltötte erjesztési és érlelési idejét, összesen 16 hónapot. Erőteljes mineralitás, gyümölcsös jegyek fedezhetőek fel benne. Nagy örömünkre szolgál, hogy lehetőségünk nyílott a düsseldorfi ProWine kiállításon bemutatni, ahol nagyon jó értékeléseket kapott a közönségtől.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés, 2014 elején palackozva. |
Mádi Borház bemutatása
8,5 hektár szőlőterületen gazdálkodunk. A dűlők a Mádi-medencében - Mád, Tállya és Rátka határában vannak. Területeink talajösszetétele igen változatos: riolit, andezit, riolittufa, valamint a kovaüledék és zeolit, melyek egészen komoly mineralitást biztosítanak az általunk készített boroknak. Szőlőink művelése során szigorú terméskorlátozás mellett törekszünk az integrált termesztési technológia irányelveinek betartására. Kézzel szüretelünk, a válogatott szőlőt kíméletesen dolgozzuk fel majd zempléni tölgyfa hordóban érleljük. Borainkat a helyi értékek megőrzésével, minimális technológia alkalmazásával, minimális beavatkozással, kézműves módon készítjük. Minden évjáratban csak annyi bor készül, amennyi abban az évben tökéletes lehet.