A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
 iMÁDlak Tokaji Cuvée

Mádi Borház iMÁDlak Tokaji Cuvée 2013

Véleményünk szerint

Színe szalmasárga. Illata telt, gazdag, érett trópusi gyümölcsök jelennek meg benne, illetve mézes barack és sárga virágok, mandula. A magas alkoholtartalom azonnal egyértelmű. A kortyban jó savak kísérik a szintén a forró nyárra emlékeztető trópusi vonalat. Kitölti a szájat, nagy bor, nagy testtel, némi maradékcukorral, alkoholos édességgel. A magas alkoholtartalmat a savak és a test is támogatja, a hordóhasználat pedig kiegészíti. A korty a közepesnél hosszabb, a végén némi citrushéjas, kandírozott narancshéjas keserédes fanyarság zárja. A hordó finoman jelenik meg.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-03-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  2970 Ft
 • Fajtaösszetétel

  furmint
  hárslevelű

A pincészet borbemutatása

iMÁDnivalóan üde, finom ásványosság jellemzi ezt a bort. A Furmint és Hárslevelű szőlőktől, valamint a termőterülettől karaktert, az 500 literes Zempléni tölgyfahordóktól és a kézműves eljárástól pedig letisztult, nyugodt belsőt kapott. Igazi nyári bor, kellemes beszélgetésekhez.

Pinceidő

2018-ig

Mádi Borház bemutatása

8,5 hektár szőlőterületen gazdálkodunk. A dűlők a Mádi-medencében - Mád, Tállya és Rátka határában vannak. Területeink talajösszetétele igen változatos: riolit, andezit, riolittufa, valamint a kovaüledék és zeolit, melyek egészen komoly mineralitást biztosítanak az általunk készített boroknak. Szőlőink művelése során szigorú terméskorlátozás mellett törekszünk az integrált termesztési technológia irányelveinek betartására. Kézzel szüretelünk, a válogatott szőlőt kíméletesen dolgozzuk fel majd zempléni tölgyfa hordóban érleljük. Borainkat a helyi értékek megőrzésével, minimális technológia alkalmazásával, minimális beavatkozással, kézműves módon készítjük. Minden évjáratban csak annyi bor készül, amennyi abban az évben tökéletes lehet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!