A pincészet borbemutatása
A tokaji Verebes-dűlőben lévő családi szőlőből származik az alapanyag. A terület keleti fekvésű, talaja 10-15 m vastag lösz. Széljárta, szellős ültetvény. Térállása és művelésmódja részben 80x80 cm-es bakművelés, részben teraszos, alacsony kordonos művelés. A szüret október végén történt. Zúzást és bogyózást követően 2-3 órás áztatás után préseltük, majd ülepítés után erjesztésre hordóba fejtettük a mustot. Az erjedés spontán történt, a hideg pince miatt májusban fejeződött be. Ez alatt az idő alatt a bor seprőn volt. Palackozásra július második felében került sor.
Érlelési információkA bor öt hónapot töltött 60%-ban 3,5 hl-es régi hordóban és 35%-ban 2 éves szerednyei hordóban. |
Pinceidő3-4 év |
Hol vásárolható meg
a pincészetnél; Tokaj, Hajdú köz 11.
Paulay Borház bemutatása
A Paulay Borház és Vendégház, mely Paulay Ede szülőháza, e neves személyről kapta a nevét, aki a Nemzeti Színház igazgatója volt 1878-tól élete végéig. Az épület 2011-es felújítása után nyitotta meg kapuit a borkedvelők és az ide látogatók előtt. A családi vállakozás egyenlőre 1,5 ha szőlőt művel a tokaji Verebes, Melegoldal és Nyesti dűlőkben. A jelenleg termeszthető fajták mellett kísérletezünk a filoxéravész előtt Hegyalján is honos régi szőlőfajtákkal is. A dűlőtúrák és a borkóstolók a házigazdák irányítása mellett történnek.