A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Bitangjó Furmint

Paulay Borház Tokaji Bitangjó Furmint 2011

Véleményünk szerint

Nem érdemes elkapkodni e bor illatának megítélését; nem kell hozzá sok idő, és a zártságból kibontja közepes intenzitású birsre, körtére és mangóra emlékeztető illatát, majd hamarosan ásványossággal, fűszerekkel örvendeztet meg minket. A kortyot a savak és a mineralitás markáns megjelenése szinte sarkossá, szögletessé teszi; egy tiszta vázat csodálhatunk meg általa, ahogy az ásványos ízek a savakhoz hasonló szerkezeti megjelenésre tesznek szert. Pozitívum, hogy ezek mellett a háttérben visszatér az illatban már megismert gazdagság is.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-04-22

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    13.5 %
  • Palackmennyiség

    640
  • Ár

    2500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

A pincészet borbemutatása

A tokaji Verebes-dűlőben lévő családi szőlőből származik az alapanyag. A terület keleti fekvésű, talaja 10-15 m vastag lösz. Széljárta, szellős ültetvény. Térállása és művelésmódja részben 80x80 cm-es bakművelés, részben teraszos, alacsony kordonos művelés. A szüret október végén történt. Zúzást és bogyózást követően 2-3 órás áztatás után préseltük, majd ülepítés után erjesztésre hordóba fejtettük a mustot. Az erjedés spontán történt, a hideg pince miatt májusban fejeződött be. Ez alatt az idő alatt a bor seprőn volt. Palackozásra július második felében került sor.

Érlelési információk

A bor öt hónapot töltött 60%-ban 3,5 hl-es régi hordóban és 35%-ban 2 éves szerednyei hordóban.

Pinceidő

3-4 év

Hol vásárolható meg

a pincészetnél; Tokaj, Hajdú köz 11.

Paulay Borház bemutatása

A Paulay Borház és Vendégház, mely Paulay Ede szülőháza, e neves személyről kapta a nevét, aki a Nemzeti Színház igazgatója volt 1878-tól élete végéig. Az épület 2011-es felújítása után nyitotta meg kapuit a borkedvelők és az ide látogatók előtt. A családi vállakozás egyenlőre 1,5 ha szőlőt művel a tokaji Verebes, Melegoldal és Nyesti dűlőkben. A jelenleg termeszthető fajták mellett kísérletezünk a filoxéravész előtt Hegyalján is honos régi szőlőfajtákkal is. A dűlőtúrák és a borkóstolók a házigazdák irányítása mellett történnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!