A pincészet borbemutatása
Az egészséges, botritiszmentes szőlőt szeptember közepén szüreteltük, majd hagyományosan, kézzel dolgoztuk fel. Az erjesztés saját élesztővel zajlott. A bor 50%-ban hordóban, 50%-ban tartályban erjedt. A bor maradékcukor-tartalma 5 gramm/liter.
Érlelési információkA bor a must ülepítése után került hordóba, érlelése 18 hónapig tartott. |
Hol vásárolható meg
Breitenbach Pince, Bodrogkisfalud, Klapka György út 38.
Breitenbach Pince bemutatása
Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.