A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint

Breitenbach Pince Furmint 2011

Véleményünk szerint

Mélysárga színárnyalatot hordoz a bor, és az így felkeltett képzetnek felel meg az illat is érett tónusú, mézes, almás, mazsolás, birses asszociációival. Mindezek a gyümölcsös karakterek a közepes intenzitású illatban a hordós érlelés pörkölési jegyeivel egyesülnek. A korty vaskos; súlya egybeolvad az illattal párhuzamos aromatikával. Mindezekhez közepesnél alacsonyabb savérzet és ásványosság társul. Koncentrált, de nem túlsúlyos bor, amely a hosszú lecsengésben kesernyés ízekkel egészül ki.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-24

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  1200
 • Ár

  3800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

Az egészséges, botritiszmentes szőlőt szeptember közepén szüreteltük, majd hagyományosan, kézzel dolgoztuk fel. Az erjesztés saját élesztővel zajlott. A bor 50%-ban hordóban, 50%-ban tartályban erjedt. A bor maradékcukor-tartalma 5 gramm/liter.

Érlelési információk

A bor a must ülepítése után került hordóba, érlelése 18 hónapig tartott.

Hol vásárolható meg

Breitenbach Pince, Bodrogkisfalud, Klapka György út 38.

Breitenbach Pince bemutatása

Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!