A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint

Béres Szőlőbirtok és Pincészet Furmint 2014

Véleményünk szerint

Színe citrom. Illatában hársvirág és szőlővirág, akácméz, túlérett őszibarack. Ahogy nyílik, egyre édesebb tónusúvá válik az illat. A korty telt, gazdag, a túlérett ananász, mangó ízeire emlékeztető. Mindemellett kifejezetten citrusos savak tolonganak hosszan. Jelentős savérzet (7,6g/l) olajosság, némi maradékcukor (7,6g/l) hozza egyensúlyba. A közepesnél nagyobb test, a korty hosszú, gazdag. A gyümölcsök, a savak és a hordó felváltva töltik ki a szájat, zamatos összhatás.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-02-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  10714
 • Ár

  1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

Bogyózás - zúzás nélkül - után következett a préselés, ülepítés, fajélesztős erjesztés tartályban 16°C-on, viszonylag hűvösen. Érlelés nincs, általában február környékén, minél frissebben palackozzuk. Cél a fajtára jellemző illatok, zamatok megőrzése és hangsúlyozása. A Lőcse dűlő lejtőiről október közepén szüretelt szőlőből készült nedű. A 2014-es évjáratra jellemző intenzív savkarakterrel, mely a 6,5 g/l maradék cukortartalommal egy igazán tüzes, ropogós bor. Egy igazi friss nyári bor, mely kicsit túlhűtve frissítő kísérője a nyáresti grillezéseknek.

Érlelési információk

tartályban 5 hónap, tölgyfahordós érlelés palackozva: 2015.03.

Pinceidő

2019

Béres Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Béres Szőlőbirtok, a Béres Csoport új "cseppje" 2002-ben kezdte működését, Erdőbényén, 90 hektáros birtokon, melyből 45 hektár a termőterület. A szőlőterületnek, a Lőcse dűlő alján található 10 hektáros darabja "öregszőlő", 35 hektár pedig az új telepítés. A birtok a Bényei-medence dél-délnyugati kitettségű negyedében fekszik a Tolcsva-hegy a Fel-hegy és az őket összekötő Diókút oldalain. A 2009-ben termőre forduló új telepítésekkel együtt, erős terméskorlátozás mellett (3,5-5,5 t/ha) 1200-1500 hl (180-200 000 palack) éves termeléssel már mennyiségi oldalról is a jelentős tokaji borászatok közé sorolódik. A Tokaj Renaissance tagja. További információk: www.facebook.com/beresbor és a www.beresmelinda.hu oldalakon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!