A pincészet borbemutatása
Bogyózás - zúzás nélkül - után következett a préselés, ülepítés, fajélesztős erjesztés tartályban 16°C-on, viszonylag hűvösen. Érlelés nincs, általában február környékén, minél frissebben palackozzuk. Cél a fajtára jellemző illatok, zamatok megőrzése és hangsúlyozása. A Lőcse dűlő lejtőiről október közepén szüretelt szőlőből készült nedű. A 2014-es évjáratra jellemző intenzív savkarakterrel, mely a 6,5 g/l maradék cukortartalommal egy igazán tüzes, ropogós bor. Egy igazi friss nyári bor, mely kicsit túlhűtve frissítő kísérője a nyáresti grillezéseknek.
Érlelési információktartályban 5 hónap, tölgyfahordós érlelés palackozva: 2015.03. |
Pinceidő2019 |
Béres Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
A Béres Szőlőbirtok, a Béres Csoport új "cseppje" 2002-ben kezdte működését, Erdőbényén, 90 hektáros birtokon, melyből 45 hektár a termőterület. A szőlőterületnek, a Lőcse dűlő alján található 10 hektáros darabja "öregszőlő", 35 hektár pedig az új telepítés. A birtok a Bényei-medence dél-délnyugati kitettségű negyedében fekszik a Tolcsva-hegy a Fel-hegy és az őket összekötő Diókút oldalain. A 2009-ben termőre forduló új telepítésekkel együtt, erős terméskorlátozás mellett (3,5-5,5 t/ha) 1200-1500 hl (180-200 000 palack) éves termeléssel már mennyiségi oldalról is a jelentős tokaji borászatok közé sorolódik. A Tokaj Renaissance tagja. További információk: www.facebook.com/beresbor és a www.beresmelinda.hu oldalakon.