A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint Bistro

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok Furmint Bistro 2011

Véleményünk szerint

Sárga húsú gyümölcsök - főleg sárgadinnye - erőteljes fellépése érezhető, amikor a pohárba szagolunk. Az intenzív gyümölcsaromák tuttifruttis hangulatukkal a kortyban is visszatérnek. A könnyed testet lendületes, citrusos asszociációkat ébresztő savak kísérik. Egyenes vonalú, kompakt konstrukció, amelyben jól ötvöződik az aromatika által megjelenített érettség és a savak adta frissesség.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-06-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  14000
 • Ár

  1700 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Kedves, gyümölcsös, elegáns Furmint a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtoktól, amelynek magja, a lösztalajon fekvő Hétszőlő-dűlő 1502-ben 7 parcella egyesítésével született meg.

Érlelési információk

6,5 hónapig tartott a bor tartályos érlelése, hetente battonage alkalmazásával. Áprilisi palackozás.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Rákóczi Pince, Bacchus Borboltok, Borkápolna, Borudvar, Gádor Borozó, Magyar Borok Háza, Keresztúr Étterem & Vinotéka

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok bemutatása

A Tokaj Hétszőlő birtok a Tokaj-Hegyaljai borvidék, a tokaji Kopasz hegy déli lankáin terül el: 45 hektárát két elsőosztályú dűlő, a Hétszőlő és a Nagyszőlő, valamint a másodosztályú Kis-Garai dűlő alkotja. A két elsőosztályú dűlő részét képezi annak a 350 hektárnyi területnek, amely a XVIII. századi besorolás szerint kivételes borokat ad. A birtok jelentőségét növeli, hogy az első aszúbor említése 1571-ben a Hétszőlő dűlővel kapcsolatban történt. Az elmúlt századok során olyan tulajdonosok birtokolták, mint a bibliát elsőként magyarra fordító Károli Gáspár, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, a Rákóczi család, és a császári udvar. A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 1991. decemberében jött létre. A szőlő feldolgozása a dűlő területén található feldolgozóüzemben történik. Minden évben lehetőséget ad Aszú és Szamorodni bor mellett Furmint, Hárslevelű és Muskotály fajbor készítésére is. 1995 óta - elsőként a borvidéken - "késői szüretelésű" borokat is készítenek, elsősorban Hárslevelű és Furmint fajtából. Stílusteremtő borászat. Bár a tulajdonos francia, a teljes vezetés mind borászati, mind gazdasági szempontból magyar.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!