A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gabriella Badacsonyi Muscat Ottonel

Borbély Családi Pincészet Gabriella Badacsonyi Muscat Ottonel 2009

Véleményünk szerint

A tiszta, jó fellépésű illat bodzára, virágporra, rózsára, grapefruitra és talán a legparfümösebb olajos magra, a kesudióra emlékeztet. Ízben komplexszé válik, ahogy a korábban már megjelenő aromák mellé becsatlakozik egy minerális vonal. Az az érzésünk, mintha több síkon mozogna a korty. Tüzes, telt utóízétől lassan búcsúzunk, sokáig ott marad még a szánkban. Egyedi koncepció, nyitott embereknek. Enyhén fűszerezett csirke curryhez, vagy sushihoz kínálnánk. Akár a Lilaruhás nő Szinyei Merse Pál festményén kacér, kihívó, mégis elegáns.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-03-30

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% muscat ottonel

A pincészet borbemutatása

A ház asszonyának legkedvesebb bora. A Csobánc hegy déli lejtőin termett, a muskotály szőlőre jellemző parfümös illatú és fűszeres zamatú, diszkrét savtartalmú bor, mely frissessége és eleganciája miatt elsősorban a hölgyek és az ifjú borkedvelők kedvencévé vált.

Érlelési információk

Részben reduktív - tartályos, részben tölgyfahordós érlelés

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

Selection.hu Borszaküzlet, Szent István Borszaküzlet

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!