A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Muscat Ottonel

Sabar Borház Badacsonyi Muscat Ottonel 2013

Véleményünk szerint

A közepes intenzitású illatban virágos, parfümös jegyeket fedezünk fel. A kortyot az élénk, citrusos ízek és a dinamikus savak egymást erősítő kettőse határozza meg, amelyek mellett még zöld fűszeres asszociációk érezhetőek. A könnyed kompozícióhoz illően a test légies, az alkohol alacsony. A lecsengésben újra megjelennek az illatot meghatározó aromák. Felépítésénél és elsődleges gyümölcsaromáinál fogva aperitifként vagy saláta mellé ajánlanánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  11,5 %
 • Palackmennyiség

  2900
 • Ár

  1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% muscat ottonel

A pincészet borbemutatása

Rendkívül illatos, csak úgy ontja magából a virágos jegyeket, nem véletlenül a hölgyek nyári kedvence. Reduktív eljárással készült, élénk savgerincű száraz bor a Csobánc és Bács-hegy közötti Hercegföld-dűlőről.

Érlelési információk

Reduktív tétel.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Badacsonyi Bortár, Borháló Borkereskedés

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!