A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Muscat Ottonel

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Muscat Ottonel 2008

Véleményünk szerint

"Délután kiülünk a teraszra, és egy jót beszélgetünk"-bor. Napnyugta után már ne igyuk, mert hiányozna neki a természetes fény. Nem elemista muskotályillat, inkább a virágzó gyümölcsfákat és a rétet juttatja eszünkbe. Ízben csöppet visszafogottabb, de a fajtához képest üde savai kárpótolnak minket. Lecsengésében fenyőgyanta érezhető. Grillezzünk hozzá gomolyasajtot és zöldségeket.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  17300
 • Ár

  1420 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% muscat ottonel

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Érzékien gyümölcsös, száraz muskotály, melyben megőrződött a szőlővirág íze és illata. Túlmutat a megszokott muskotályos ízen (passion fruit és birs), fűszeressége egyedülálló (gyömbér, fehérbors, koriander) és friss savai üdévé teszik. Igazi örömbor. A hölgyek kedvence és a gyengébb nem híveinek is kedves. Ideális aperitif, érzékeket ébresztő és mindig vidám bor. Nyáron feledteti a meleget, télen a napfényt idézi. Gyümölcsös és fűszeres keleti ételekhez is kiváló, 10-12 fokon.

Érlelési információk

Reduktív módon készült

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Borok Világa, Zwack Unicum, Corvinum

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!