A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Késői Cuvée

Zombory Pince Tokaji Késői Cuvée 2012

Véleményünk szerint

Színe halvány arany, illatában sárga virágok pora, szőlővirág, propolisz, méz. A kortyban szintén a mézes, karamelles jelleg dominál, de a botritisz is megjelenik. Egyensúlya a cukor felé billen el (84 g/l) a sav helyett (6,4 g/l). Egyszerű, jól érthető, jól iható édes tokaji bor, amelyet túrótortához, zöldségchipshez ajánlunk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-05-10

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  3975 db (0,5 literes kiszerelés)
 • Ár

  3800-4000 ft
 • Fajtaösszetétel

  60% furmint
  40% hárslevelű

Zombory Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A november végi szüret során gondos válogatással túlérett, töppedt és aszús furmintot és hárslevelűt szedtünk. Borunk hordozza a késői szüretelésű szőlő karaktereit. Illatában méz, aszalt sárgabarack, asztalt sárgadinnye, aszúszem, narancslekvár, csipkebogyó jelenik meg. Ízében aszúszem és a barack dominálnak, csipkebogyó lekvárral kiegészítve. A cukor és a sav szép harmóniát alkot. Lecsengése hosszú és vibráló.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés, palackozva: 2014.09.

Pinceidő

15 év

Zombory Pince bemutatása

A legenda szerint a Zombory család ősei már a XVIII. században szőlészettel, borászattal foglalkoztak a Mecsek környékén. 1945 után a két tulajdonos testvér, Zombory István és Zombory Tamás szülei kivándoroltak Argentínába, és fiaik már ott születtek. Tamás 1996-ban visszaköltözött Magyarországra és 2003-ban, Argentínában maradt bátyjával, Istvánnal - aki Argentínában is bortermeléssel foglalkozik - megalapították kis családi pincészetüket, mely egy klasszikus tokaji kézműves borászat. A 2 hektáros szőlőterületük a Tokaj-hegyaljai borvidék Rátka melletti, Zempléni-hegyek déli lejtőin fekszik. Árvay János borásszal közösen évről évre arra törekednek, hogy szakszerű metszéssel és szigorú válogatással a lehető legegészségesebb termést szüretelhessék. Boraik fahordóban erjednek és érlelődnek a mádi és rátkai pincéjükben. Céljuk, hogy kis mennyiségű, de igazán kiváló borkülönlegességeket állítsanak elő. Vendégfogadás: magyar, angol, spanyol nyelven (előzetes egyeztetést követően).


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!