A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Grüner Veltliner Federspiel Vorder Seiber

Weinbau Kropf Grüner Veltliner Federspiel Vorder Seiber 2013

Véleményünk szerint

A bor citromsárga színében zöldes villanásokat fedezünk fel. A közepes erejű illatvilágban érő sárga húsú gyümölcsöket, citrusokat, zöld fűszereket és némi gyantát érzünk. A szerkezet elemei közé a könnyed test, az alacsony alkoholtartalom, az élénk savak és a szén-dioxid-buborékok tartoznak. Az ízvilág a bor törékeny felépítéséhez illően friss tónusú; citrusos, zöld almás zamatai is fokozzák a kompozíció lendületét.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-31

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Alsó-Ausztria
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  1800
 • Ár

  6,8 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% zöld veltelini

A pincészet borbemutatása

Zamatos csonthéjas gyümölcsök, citrusalapú frissesség és hűvös, köves vonal érezhető az illatban. A szájban telt, lendületes és ütős amellett, hogy megtartja gyümölcsös karakterét és tisztaságát. A ropogós savakat árnyalja a koncentrált test.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

2018

Hol vásárolható meg

A pincészetnél, a www.weingrube.com oldalon.

Weinbau Kropf bemutatása

A pincészet központja a Duna mentén futó bicikli útnál fekszik, így jó alkalmat kínál arra, hogy a sportolók beletapossanak a fékbe és tartsanak egy gyors szünetet a kóstolótermünkben. Bár a pincészet birtokol szőlőket Vorderseiber városa fölött is, a legjobb ültetvényeik Dürnstein határában, a Buschenberg, a Kaiserberg és a Lichtensteinerin dűlőben találhatóak. Ezek a meredek területek kizárólag kézzel művelhetőek. Míg a magasabb fekvésekben a rajnai rizling szőlőfajta kapott helyet, az alacsonyabbakban zöld veltelini díszlik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!