A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Grüner Veltliner Federspiel Lichtenstein

Weinbau Kropf Grüner Veltliner Federspiel Lichtenstein 2013

Véleményünk szerint

A szalmasárga bor illatának szellőztetésre van szüksége, ezt követően egy visszafogott mezei virágos, szalmás, citrusos vonal fejlődik ki benne. A test karcsú, az alkohol a borkategóriának megfelelően alacsony. Az ízvilágot elsősorban a citrusos, zöld fűszeres asszociációk határozzák meg, amelyek a közepest meghaladó savakkal együtt egyenes irányt adnak a bornak. Ezek mellett körte és alma is feltűnik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-24

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Alsó-Ausztria
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  1800
 • Ár

  7 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% zöld veltelini

A pincészet borbemutatása

A mérsékelt klíma és a vékony talajréteg eredményezi ezt a fűszeres zöld veltelinit. Előbb szikár érzetű, majd egyre több gyümölcs nyer teret benne, hogy végül akár egzotikus gyümölcsök is az eszünkbe jussanak. A test erőteljes, de elegáns, zamatos és feszes. A minerális jegyek meghatározóak, amelyeket megerősítenek a savak.

Érlelési információk

Tartályos és palackos érlelés.

Pinceidő

2018

Hol vásárolható meg

A pincészetnél és a www.weingrube.com honlapon.

Weinbau Kropf bemutatása

A pincészet központja a Duna mentén futó bicikli útnál fekszik, így jó alkalmat kínál arra, hogy a sportolók beletapossanak a fékbe és tartsanak egy gyors szünetet a kóstolótermünkben. Bár a pincészet birtokol szőlőket Vorderseiber városa fölött is, a legjobb ültetvényeik Dürnstein határában, a Buschenberg, a Kaiserberg és a Lichtensteinerin dűlőben találhatóak. Ezek a meredek területek kizárólag kézzel művelhetőek. Míg a magasabb fekvésekben a rajnai rizling szőlőfajta kapott helyet, az alacsonyabbakban zöld veltelini díszlik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!