A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
György-Villa Collection Pázmándi Syrah

György-Villa Pincészet György-Villa Collection Pázmándi Syrah 2009

Véleményünk szerint

A bor illatát a fűszeresség, a puncs és egy cseresznye-meggy domináns piros bogyós gyümölcsösség határozza meg. Kóstoláskor érezzük, hogy a bor teste könnyed, alkoholtartalma ennek megfelelő; a savgerinc lendületesnek, a tannin visszafogottnak hat. A borsos, szegfűszeges ízek követik az illatot, lecsengése közepesen hosszú, és pörkölt kávéra emlékeztet.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-01-29

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  5000
 • Ár

  2400-2800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% syrah

György-Villa Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Pázmándi új telepítésű syrah ültetvényünk első terméséből készült bort tartja a kezében, melyből összesen csupán 5.000 palack készült. Szinte feketébe hajló színe érett erdei gyümölcsöket idéz, illata sokrétű és izgalmas, tele energiával, lüktetéssel. Szájban egyszerre simogat krémesen és vibrál ütemesen. Egyensúly, harmónia és koncentráltság jellemzi, melyben a gyümölcsök intenzitása az úr.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Pinceidő

7 év

Hol vásárolható meg

Ital-nagykereskedések, gasztronómia.

György-Villa Pincészet bemutatása

A borvidék gazdagságát is szimbolizáló György-Villát 1827-ben kezdték el építeni. Ezután többször cserélt gazdát, végül egy Dőry György nevű borkereskedő 1867 karácsonyára építette át a mai formájára, ajándékul barátnőjének. 1986-ban került sor az épület és a park teljes felújítására A Pincészet főborásza, Romsics László nemzetközi borakadémikus 2003-ban felvételt nyert a szakmában jelenleg legmagasabb képzést biztosító Master of Wine iskolába, melynek jelenleg is a hallgatója. Az általa készített GYÖRGY-VILLA Collection bor- és Francois pezsgőcsalád méltán a gasztronómia egyik legkedveltebb termékei.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!