A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Syrah

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Syrah 2007

Véleményünk szerint

Minimum Pavarotti. A bor illata nem túláradó, mégis masszív és sűrű, így idővel tisztán felfedezhető benne a meggy, az áfonya, a vanília, a szegfűszeg és a csokoládé. Az illatban már létrehozott drámai hatást nem töri meg a korty sem, hiszen abban is felfedezhetőek a szőlőből és a hordós érlelésből származó dús aromák, az alkohol torkot melengető érzése és a hatalmas test. Klasszikus nagy vörösbor, úgyhogy hallgassunk mellette operaáriákat teljes hangerővel, és kínáljunk hozzá porhanyósra sült szarvas sültet!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-03-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  10000
 • Ár

  5375 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% syrah

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Igazi macsó, aki már a megjelenésével is leveszi a lábáról az embert. Csalódnunk azonban a továbbiakban sem kell: a lenyűgöző, markáns, mediterrán külső érzékeny lelket takar. A bor húsos, koncentrált, összetett aromavilágában számos réteg fedezhető fel a sötét, intenzív erdei gyümölcsösségtől kezdve a különböző fűszerekig (vanília, fehérbors). ÉTELPÁROSÍTÁS: Marhasültekhez, vadételekhez, egyéb borsos, fűszeres fogásokhoz, továbbá zsíros sajtokhoz és nagyon csokoládés, gyümölcsös desszertekhez.

Érlelési információk

Az almasav bontása és az érlelés 225 literes barrique hordókban történt: magyar (zempléni és mecseki), valamint (15%) amerikai tölgy. A bort 14 hónap után lett palackozva.

Pinceidő

Hosszú érlelésre alkalmas.

Hol vásárolható meg

Vylyan Pincészet, In Vino Veritas Borkereskedés

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!