A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
György-Villa Collection Villányi Cabernet Sauvignon

György-Villa Pincészet György-Villa Collection Villányi Cabernet Sauvignon 2007

Véleményünk szerint

Kifejező gyümölcsillattal találkozunk: a pohárban vastagon ül meg a fekete szederre, áfonyára, cigánymeggyre emlékeztető illatfelhő. A korty szerkezetét a lendületes savak és a fűszeres aromákkal együttműködő, összességében meghatározóbbnak tűnő, kissé még érdes tanninok alkotják, amelyek a nem túlsúlyos testtel együtt egy jól fogyasztható, bár az illatnál szikárabb konstrukciót hoznak létre.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-01-30

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  45000
 • Ár

  1749-2199 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

György-Villa Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A mély rubinszínű bor zamatos gyümölcsöket rejt. Intenzív aromái fekete ribizlit, cassist és rengeteg fűszert idéznek, a fajta tiszta jegyeit. Ízében is karakteres, ahol az érett gyümölcságyban jól megfér egymás mellett a szépen integrálódott savtartalom és a tartást adó tannintartalom. Utóízében néha tisztán a szilva, máskor pedig a lédús piros gyümölcsök játszadoznak az érzékeinkkel.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós és palackos érlelés.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Metro, Cora, Auchan, Tesco, Interspar, CBA, ital-nagykereskedések, gasztronómia

György-Villa Pincészet bemutatása

A borvidék gazdagságát is szimbolizáló György-Villát 1827-ben kezdték el építeni. Ezután többször cserélt gazdát, végül egy Dőry György nevű borkereskedő 1867 karácsonyára építette át a mai formájára, ajándékul barátnőjének. 1986-ban került sor az épület és a park teljes felújítására A Pincészet főborásza, Romsics László nemzetközi borakadémikus 2003-ban felvételt nyert a szakmában jelenleg legmagasabb képzést biztosító Master of Wine iskolába, melynek jelenleg is a hallgatója. Az általa készített GYÖRGY-VILLA Collection bor- és Francois pezsgőcsalád méltán a gasztronómia egyik legkedveltebb termékei.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!