A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hétszőlő Tokaji Furmint Selection

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok Hétszőlő Tokaji Furmint Selection 2012

Véleményünk szerint

A citromsárga színű bor illatában egységet alkotnak a hordós érlelés jegyei a citrusokkal, a trópusi sárga húsú gyümölcsökkel és az ásványossággal. A korty közepes testre épül, amelyet egyenessé tesz a hozzá párosuló, citrusos, zöld almás asszociációkat ébresztő, élénk savérzet. Ezek mellett visszatérnek a vilmoskörtés, mangós, ananászos aromák és a pörkölési jegyek. Az alkohol mértéktartó, a szerkezet arányos. Zamatos, energikus bor, amely kifejezetten hosszú utóízzel zárul.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-24

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,9 %
 • Palackmennyiség

  6500
 • Ár

  2850 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A 2012-es év sokban hasonló volt 2011-hez. A tél igen csapadékmentes volt, majd korai kezdéssel, sok napsütéssel, meleg nyárral, extrém kevés csapadékkal folytatódott az évjárat. A késő nyár, kora ősz is napos, meleg volt, így a szüret korábban kezdődött a megszokottnál, amely segített a savszerkezetet megmenteni.

Érlelési információk

A bor 7 hónapot töltött tölgyfa hordóban. A palackozásra 2013. június 25-én került sor.

Hol vásárolható meg

Rákóczi Pince (Tokaj); Hungaricum Wine&Food Kft. (Budapest, Repülőtér), Borkápolna (Budapest), Bacchus Borkereskedés (Budapest), Dolce Vita Bor & Delikát (Budapest)

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok bemutatása

A Tokaj Hétszőlő birtok a Tokaj-Hegyaljai borvidék, a tokaji Kopasz hegy déli lankáin terül el: 45 hektárát két elsőosztályú dűlő, a Hétszőlő és a Nagyszőlő, valamint a másodosztályú Kis-Garai dűlő alkotja. A két elsőosztályú dűlő részét képezi annak a 350 hektárnyi területnek, amely a XVIII. századi besorolás szerint kivételes borokat ad. A birtok jelentőségét növeli, hogy az első aszúbor említése 1571-ben a Hétszőlő dűlővel kapcsolatban történt. Az elmúlt századok során olyan tulajdonosok birtokolták, mint a bibliát elsőként magyarra fordító Károli Gáspár, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, a Rákóczi család, és a császári udvar. A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 1991. decemberében jött létre. A szőlő feldolgozása a dűlő területén található feldolgozóüzemben történik. Minden évben lehetőséget ad Aszú és Szamorodni bor mellett Furmint, Hárslevelű és Muskotály fajbor készítésére is. 1995 óta - elsőként a borvidéken - "késői szüretelésű" borokat is készítenek, elsősorban Hárslevelű és Furmint fajtából. Stílusteremtő borászat. Bár a tulajdonos francia, a teljes vezetés mind borászati, mind gazdasági szempontból magyar.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!