A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Katinka Tokaji Késői Szüret

Patricius Borház Katinka Tokaji Késői Szüret 2008

Véleményünk szerint

Egészen magas töménységű a mézes, aszalt sárgabarackos, birses, sárgadinnyés jegyek megjelenése a bor illatában. Az illat ilyen fokú sűrűsége testközelbe hozza a gyümölcsöt, szinte tapinthatóvá teszi. Ezt a koncentrációt kapjuk vissza kóstoláskor is, szerkezetében számunkra az édesség bizonyult meghatározónak. Az aromatikát itt propolisz, teafű, mineralitás alkotja, a fűszeresség egy finom kesernyés vonalat ad a kortyhoz, amely csak fokozza az izgalmakat.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-09-03

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  18000
 • Ár

  2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Patricius Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Részben túlérett, részben töppedt, aszúsodott szemeket is tartalmazó fürtöket szedtünk a késő őszi szüret folyamán, amit tölgyfa hordós érlelés követett. Elegáns ízvilág, selymes ásványosság és az alkohol-cukor-sav tökéletes egyensúlya teszi e bor fogyasztását élvezetessé.

Érlelési információk

Tölgyfa hordóban erjedt, majd 220 literes tölgyfa hordóban érett húsz hónapig. 2011 júniusában palackozták.

Pinceidő

10-13 év

Hol vásárolható meg

Veritas, Radovin

Patricius Borház bemutatása

A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett elhivatottsága hívta életre. A család felmenői anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Tokaj-hegyalján. A 85 hektáros termőterület Tokaj-hegyalja legjobb területein, 7 dűlőben helyezkedik el. A dűlők gazdag karaktere nyomonkövethető a Patricius borokban is, egyedivé téve komplex ízvilágukat. Bodrogkisfaludon, a Várhegy - dűlőben épült fel az új pincészet az egykori uradalmi présház megőrzésével és felújtásával. A 200 éves, eredetileg klasszicista stílusban épült borház a környék szimbólumává vált, a minőség megőrzésének jelképe. Építészeti és technológiai megoldásai lehetővé teszik a szőlő legkíméletesebb feldolgozását a gravitációs rendszer segítségével. A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!