A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hilltop Neszmélyi Olaszrizling

Hilltop Borászat Hilltop Neszmélyi Olaszrizling 2009

Véleményünk szerint

A négyből három évszakot is felvonultat a bor illata, ahogy először őszi hangulatú, hiszen érett almára, birsre emlékeztet, később felbukkan benne a nyár, trópusi gyümölcsök formájában, és ebbe, az édes hangulatú összképbe egy kevés, tavaszias kedvű virágpor keveredik. Szerkezetileg kerek, aromáiban az illatnál visszafogottabb. Naplementéhez vagy natúr, illetve grillezett ordasajthoz ajánljuk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-08-09

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Neszmély
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  28000
 • Ár

  1090 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Hilltop Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Melegeshegy körbenapozott lankáin érlelődik az egyik legérdekesebb rizlingünk. E kései érési fajtából egzotikus ízeivel, harmonikus savaival, testes dús jellegével a neszmélyi borvidék egyik legfinomabb bora születik évről évre. Színében az elegáns aranyat frissítő zöld árnyalat töri meg. A kehelyben olajosan mozog, miközben birsalmás és gyógyfüves felhőket ereget. Pucolt, olykor zöld mandula jelenik meg. Ízben lassú, ha lehet ilyet mondani, hullámzó, közepesnél kicsit hosszabb teste amolyan húsos, harapni lehet. A savak bőven rájátszanak eme lustaságra, nem kacérak, de nem is hiányzik a karakánság. A kortyot bársonyos tejszínesség kíséri az almasavbontás eredményeként. Az alkohol megfelelő a stílushoz, a végen zöldmandulás kesernyésséggel bukik alá. Utóízében némi birses tónus érződik. Igazi nagy neszmélyi élmény.

Érlelési információk

Reduktív módon készült.

Hol vásárolható meg

Cora

Hilltop Borászat bemutatása

Kezdetben minőségi borok értékesítésével foglalkoztunk, majd fokozatosan bortermelők is lettünk. 1993-ban vásároltuk meg a neszmélyi pincét, melyet néhány év alatt a XXI. század technológiájával működő borászattá fejlesztettünk, miközben Császáron is jelentős szőlőfeldolgozó kapacitást hoztunk létre.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!