A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling Mórocz

Sabar Borház Olaszrizling Mórocz 2013

Véleményünk szerint

Erőteljes, érő sárga húsú gyümölcsükre emlékeztető illatvilágot mutat a bor. A korty első felét inkább a citrusos, zöld fűszeres asszociációk teszik zamatossá, a második részben és a lecsengésben azonban visszatérnek az illat körtés, barackos aromái. A kompozíciót a közepes erejű savak határozzák meg, vastagságukból, tartásukból következtethetünk a közepes alsó határán húzódó testre és alkoholtartalomra. Élénk, jó arányokkal bíró, elegáns bor, amely rengeteg fogyasztási szituációban megállja a helyét.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  4100
 • Ár

  2200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Nagy László borászunk gyermekkorának nyarait nagyapja, Mórocz György badacsonyi-hegyi szőlőskertjében töltötte a köbölkúti dűlőben. Itt szerette meg a szőlőt, és itt kapott életre szóló útravalót. A „Mórocz” Olaszrizling tisztelgés az ősök és a borvidéki hagyományok előtt. Érett, telt, dűlőszelektált olaszrizling a Sabar-hegy nyugati lejtőjéről.

Érlelési információk

225 literes, közepesen pörkölt francia Boutes és 500 literes Stockinger hordókban erjesztett és érlelt bor.

Pinceidő

2-4 év

Hol vásárolható meg

Badacsonyi Bortár

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!