A pincészet borbemutatása
Az 1955-ben alapított Hungaria pezsgőmárka tavaly 55 éves lett és ennek apropójaként Pincészetünk pezsgőmesterei megalkottak egy Hungaria 55 nevű pezsgőt, melyből limitált széria, csupán 5.555 palack készült, mintegy special edition-ként. Ez a különlegesen száraz (dosage 14 g/l) pezsgő a család többi tagjához hasonlóan palackos erjesztésű és érlelésű, Méthode Transvasée eljárással készült, azonban három fő tulajdonsága révén emelkedik ki az eddigi Hungaria pezsgők közül. Az alapbor a Champagne-ban is előszeretettel használt Chardonnay és Pinot Noir szőlők házasításából készült és a Hungaria pezsgőcsaládban egyedi módon, 16 hónapig erjesztettük és érleltük palackban. Végül a termék az alkalomnak megfelelő, kifejezetten ehhez a pezsgőhöz kialakított csomagolást kapott.
Érlelési információkPalackos érlelés - Méthode Transvasée: 16 hónapig 1,5 literes magnum palackban |
Hol vásárolható meg
Bortársaság, Veritas, Corvinum, Selection
Hungaria Pezsgőpincészet bemutatása
Ebben az 1955-ben alapított budafoki pezsgőpincészetben csak klasszikus, palackban erjesztett és érlelt kiemelkedő minőségű pezsgő készül. A klasszikus pezsgők kínálatában ez garantálja a Hungaria Pezsgőpincészet piacvezető szerepét, melynek pezsgői egy exkluzív világot jelenítenek meg. Az ínyencek és a szakemberek által kedvelt fehér száraz pezsgők között a Hungaria Pezsgőpincészet az Extra Dry és a Grande Cuvée Brut fajtáival képviselteti magát. A Hungaria pezsgők választékát az elegáns színű félszáraz Rosé, a villányi vörösborból erjesztett, száraz Villányi Grande Cuvée Rouge és legújabb termékünk, az édes Irsai Olivér teszik teljessé. A Hungaria pezsgők élvezetének teljességét adja a tökéletes minőség és az egyéniséghez illő csomagolás.