A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
I Q Fehér Cuvée

Demeter Pincészet I Q Fehér Cuvée 2006

Véleményünk szerint

A bor illatát egy rövid szellőztetés után a vajas, vaníliás, mogyorós illatok határozzák meg, amelyek egy ízléses fahordós érlelésre utalnak. A lekerekedettség krémes érzésétől kóstoláskor sem távolodunk el, gyógyfüves aromák, méz és egy kis ásványosság gazdagítja az aromatikát. A borra abszolút jellemző, hogy akár két korty között is sokat változhat, újabb és újabb arcát mutatva kóstolójának, kell neki az idő, hogy teljesen megnyíljon. Tengeri herkentyűs paellával vagy grillezett csirkével és polentával tálalnánk.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-01-19

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    12.5 %
  • Palackmennyiség

    4200
  • Ár

    4990 Ft
  • Fajtaösszetétel

    hárslevelű 25 %
    chardonnay 25 %
    szürkebarát 20 %
    olaszrizling 15 %
    rajnai rizling 15 %

Demeter Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A fehér cuvée színe, mint az újonnan vert, csillogó aranypénzé, nagy értéket ígér. A pohár falán lassan, méltósággal csorog le. Illata alma, császárkörte, birsalma, ananász és csillaggyümölcs, más néven karambola áradata. A bor íze száraz, a grapefruit és a fa markáns jegyei mögé sorakozik fel a többi komponens. Ez a többrétű, finom szerkezetű fásság remekül ellenpontozza a bor kirobbanó gyümölcsösségét.

Érlelési információk

Újfahordós erjesztésen esett át, amit új kisfahordós érlelés követett 2 éven keresztül.

Hol vásárolható meg

Corvinum nagyker, Veritas nagyker, Faust, Bakator, Dionysos vinotékák

Demeter Pincészet bemutatása

A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza. A Demeter Pincészet 20 hektár szőlővel, és 300 méter hosszú tufakőbe vájt pincerendszerrel rendelkeznek az egri borvidéken. Magas fokú szőlőművelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, amelyeknek köszönhetően egymást követik a magyar és nemzetközi borversenyeken elért szép eredmények. Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is őrzi egykori hangulatát. Ez a pince ad otthont a szőlőfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a több mint 60 főt befogadó borháznak.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!