A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Irsai Olivér

Irsai Olivér, 2007

Font Pincészet

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  10000
 • Ár

  700 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% irsai olivér
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Társasági bor, mert jól kijön mindenkivel. Üdítő jelenlétében felfrissül az ember. Ebben leginkább a közepesen intenzív illata és íze segít, amely tele van fehér virágokkal, vilmoskörtével, valamint a kerek testhez simuló savak és a csöpp kesernye a végén. Ha tökéletes alkalmat keresünk számára, azt a pillanatot tudjuk leginkább elképzelni, amikor az ember hazaér a strandról/munkából/kirándulásból és egy ilyen palack várja otthon behűtve. Egyébként tökéletes salátabor, de jó lehet egy spárga krémlevessel is.

A kóstolás dátuma: 2008-07-03

A pincészet borbemutatása

Az Irsai Olivér bodzára emlékeztető illatával behízelgő, fiatalok számára szinte „rászoktató” bor. Nem csak a hölgyek kedvence. Rendkívül üde, illatos, fiatalos, ropogós, könnyed, lágy karakterű bor. Ezt a szőlőt technológiai érettség állapotában kell szüretelni. Ha túlérik ez a fajta, könnyen elveszíti savait, és nem készíthető belőle ilyen értékes üde bor. Az Irsai Olivér kettős hasznosítású szőlő. Nagyon finom muskotályos szőlőtermése csemegeszőlőként is kiváló. Amikor megkóstoljuk a borát, úgy érezzük, mintha az irsai Olivér szőlőbe haraptunk volna.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Colour Wineworld Borszaküzlet, Radovin Wine, Borfalu Vinotéka, Webáruház: Live and Taste Bt.

Font Pincészet bemutatása

A Font család több dinasztián keresztül szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozott, melyet jelenleg is nagy sikerrel, magas színvonalon folytat Font Pincészet néven. A munkából a család mind a 4 tagja kiveszi a részét. Magyarország legnagyobb borvidékén, a 35 hektáros családi birtokon kiváló minőségű, magyar szőlőfajtákat termesztünk. Boraink alapanyaga minden esetben a kiváló minőségű, válogatott, érett, ízben összetevőiben kiteljesedett szőlő. Boraink többsége reduktív módon, hűtött irányított erjesztéssel, oxigéntől elzárva készül. Törekszünk a szőlőből származó elsődleges illat- és zamatanyagok megtartására, melyet kíméletes préselés után szabályozott hőmérsékleten fajélesztős erjesztéssel érünk el. Ars poeticánk: a kunsági borok évszázados jó hírének további öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!