A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Irsai Olivér

Font Pincészet Irsai Olivér 2007

Véleményünk szerint

Társasági bor, mert jól kijön mindenkivel. Üdítő jelenlétében felfrissül az ember. Ebben leginkább a közepesen intenzív illata és íze segít, amely tele van fehér virágokkal, vilmoskörtével, valamint a kerek testhez simuló savak és a csöpp kesernye a végén. Ha tökéletes alkalmat keresünk számára, azt a pillanatot tudjuk leginkább elképzelni, amikor az ember hazaér a strandról/munkából/kirándulásból és egy ilyen palack várja otthon behűtve. Egyébként tökéletes salátabor, de jó lehet egy spárga krémlevessel is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-07-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  10000
 • Ár

  700 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% irsai olivér

Font Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az Irsai Olivér bodzára emlékeztető illatával behízelgő, fiatalok számára szinte „rászoktató” bor. Nem csak a hölgyek kedvence. Rendkívül üde, illatos, fiatalos, ropogós, könnyed, lágy karakterű bor. Ezt a szőlőt technológiai érettség állapotában kell szüretelni. Ha túlérik ez a fajta, könnyen elveszíti savait, és nem készíthető belőle ilyen értékes üde bor. Az Irsai Olivér kettős hasznosítású szőlő. Nagyon finom muskotályos szőlőtermése csemegeszőlőként is kiváló. Amikor megkóstoljuk a borát, úgy érezzük, mintha az irsai Olivér szőlőbe haraptunk volna.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Colour Wineworld Borszaküzlet, Radovin Wine, Borfalu Vinotéka, Webáruház: Live and Taste Bt.

Font Pincészet bemutatása

A Font család több dinasztián keresztül szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozott, melyet jelenleg is nagy sikerrel, magas színvonalon folytat Font Pincészet néven. A munkából a család mind a 4 tagja kiveszi a részét. Magyarország legnagyobb borvidékén, a 35 hektáros családi birtokon kiváló minőségű, magyar szőlőfajtákat termesztünk. Boraink alapanyaga minden esetben a kiváló minőségű, válogatott, érett, ízben összetevőiben kiteljesedett szőlő. Boraink többsége reduktív módon, hűtött irányított erjesztéssel, oxigéntől elzárva készül. Törekszünk a szőlőből származó elsődleges illat- és zamatanyagok megtartására, melyet kíméletes préselés után szabályozott hőmérsékleten fajélesztős erjesztéssel érünk el. Ars poeticánk: a kunsági borok évszázados jó hírének további öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!