A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
János Áldás

Hetényi Pincészet János Áldás 2006

Véleményünk szerint

Gránátos-barnás színű a bor, amelynek illata aszalt sötét bogyós gyümölcsöket, fűszereket mutat palackos érlelésre utaló propoliszos asszociációk társaságában. Kóstoláskor azt érezzük, hogy a bor édességének érzete a maradék cukor mellett két másik forrásból fakad: egyrészt az érett, gyümölcsös aromatikából, másrészt a magas alkoholtartalomtól. Sűrű szövésű tétel, bársonyos tanninokkal és hosszú, vaníliás, teafüves lecsengéssel.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-29

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Szekszárd
  • Alkohol %

    17,25 %
  • Palackmennyiség

    7800 (0,5 l)
  • Ár

    1500-2000 Ft
  • Fajtaösszetétel

Hetényi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Kevesen ismerik itthon ezt a bortípust, mely a portóihoz, de még inkább a madeira típusú borokhoz hasonlít. Készítéséhez magas minőségű merlot és kékfrankos szőlőket használtunk, melyek 2006-ban gyönyörű, egészséges termést adtak. Pincébe érkezéskor bogyóztak, majd erjesztő tartályba tették. Megkapta az alapkénezést és innentől kezdve sohasem kénezték. Az erjedés spontán indult be, majd annál a pontnál, amikor már elkezdett borra hasonlítani, de még jócskán volt benne maradék cukor, lefejtették a héjról, hordóba tették és saját borainkból készített borpárlattal 17,5-18% közé emelték hirtelen az alkoholtartalmat. Ez megállította a forrást és tartósította a bort, így még kénezés sem vált szükségessé. 2 év fahordós érlelés után 0,5l-es üvegekbe palackozták. Aperitifnek, desszertek mellé, illetve különleges mártások készítéséhez ajánlott 18-20oC-on.

Érlelési információk

Reduktív erjesztés spontán. Ászokhordós érlelés palackozásig. Palackozás időpontja: 2009.02.25.

Pinceidő

1-5 év

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!