A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kabar

Péter Szőlőbirtok és Pincészet Kabar 2012

Véleményünk szerint

Színe arany. Illata intenzív, benne különösen kifejezett az aszalt kajszi, de mellette jön még a birs, a körte is. Sárga virágok, hárs, propolisz, dió, grillázs. A korty valamelyest kevesebbet ad, mint az illat, de szomorúságra nincs okunk. A bor tiszta, ízében is az aszalt kajszi dominál. Méz, grillázs, karamell bevonat, krémesség, vajasság érezhetők. Édességéhez (cukor: 104 g/l) kevésnek tűnik a sav (5,7 g/l), a bor így kicsit lomha, farnehéz. Ezt némi cseresség, kis botritiszes karakter izgalma ellensúlyozza. A stílus kedvelőinek egyik kedvence lehet.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-02-10

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12,7 %
  • Palackmennyiség

    1100
  • Ár

    3900 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kabar

A pincészet borbemutatása

Egy különleges fajta Hegyaljáról. A szülők: bouvier és hárslevelű. Szinte 100 %-ban töppedt, mazsolaszerű szemekből készítettük. Erjesztése irányított, hűtött körülmények között történt. Majd 5 hónapig érleltük 2 és 3 éves 220 l-es Zempléni tölgyhordókban. Vinagora aranyérmes bor.

Érlelési információk

Tartályos erjesztés, 5 hó tölgyfahordós érlelés (220 l-es Zempléni Tölgy 2-3 éves hordók)

Pinceidő

2020-ig

Péter Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Péter Szőlőbirtok és Pincészet családi vállalkozásként működik. A család generációkra visszamenőleg foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Birtokunk öt hektárnyi területen, három dűlőben terül el. Hegyalja legkiválóbb klimatikus és edafikus adottságú területei között nyilvántartott Thurzó, Mézesmály és Bige dűlők terméséből biztosítjuk a kiváló minőségű tételek alapanyagát. Pincészetünk filozófiája: A Tokaj-hegyaljai termőtáj speciális adottságai, dűlőink kiváló fekvése valamint a legmagasabb szintű, és legkorszerűbb növényvédelmi ismeretek és a több évtizedes tapasztalat teszi lehetővé a mindig magas minőségű termés előállítását. Prémium kategóriájú, neves, hazai és nemzetközi borversenyekről érmeket hozó borainkat csak kiváló minőségű szőlőből, a legprecízebb borászati munkával és technológiával, a hagyományok megőrzésével, tiszteletével és a legnagyobb elhivatottsággal készítjük.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!