A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kabar

Péter Szőlőbirtok és Pincészet Kabar 2013

Véleményünk szerint

Színe arany, közepes intenzitású, csillogó. Illata intenzív, gazdag, benne sárga virágok, méz, érett sárgahúsú barack és trópusi gyümölcsök, gyógynövények, vanília. A korty nem ilyen sokrétű: mézes, gyógycukorkás, benne a sárga virágok jegyei meghatározóak. Szirupos, könnyen érthető stílus. A korty közepesen hosszú, szőlőcukorkás ízt hagy a szájban. Szerethető bor.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-03-09

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    11,7 %
  • Palackmennyiség

    1900
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% kabar

A pincészet borbemutatása

Egy különleges fajta Hegyaljáról. A szülők: bouvier és hárslevelű. Szinte 100 %­ban töppedt, mazsolaszerű szemekből készítettük. Erjesztése irányított, hűtött körülmények között történ. Majd 5 hónapig érleltük 2 és 3 éves 220 liter­es Zempléni tölgyhordókban.

Érlelési információk

5 hó 2 és 3 éves 220 liter­es Zempléni tölgyhordókban.

Pinceidő

2019-ig

Péter Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Péter Szőlőbirtok és Pincészet családi vállalkozásként működik. A család generációkra visszamenőleg foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Birtokunk öt hektárnyi területen, három dűlőben terül el. Hegyalja legkiválóbb klimatikus és edafikus adottságú területei között nyilvántartott Thurzó, Mézesmály és Bige dűlők terméséből biztosítjuk a kiváló minőségű tételek alapanyagát. Pincészetünk filozófiája: A Tokaj-hegyaljai termőtáj speciális adottságai, dűlőink kiváló fekvése valamint a legmagasabb szintű, és legkorszerűbb növényvédelmi ismeretek és a több évtizedes tapasztalat teszi lehetővé a mindig magas minőségű termés előállítását. Prémium kategóriájú, neves, hazai és nemzetközi borversenyekről érmeket hozó borainkat csak kiváló minőségű szőlőből, a legprecízebb borászati munkával és technológiával, a hagyományok megőrzésével, tiszteletével és a legnagyobb elhivatottsággal készítjük.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!