A pincészet borbemutatása
Egy különleges fajta Hegyaljáról. A szülők: bouvier és hárslevelű. Szinte 100 %ban töppedt, mazsolaszerű szemekből készítettük. Erjesztése irányított, hűtött körülmények között történ. Majd 5 hónapig érleltük 2 és 3 éves 220 literes Zempléni tölgyhordókban.
Érlelési információk5 hó 2 és 3 éves 220 literes Zempléni tölgyhordókban. |
Pinceidő2019-ig |
Péter Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
A Péter Szőlőbirtok és Pincészet családi vállalkozásként működik. A család generációkra visszamenőleg foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Birtokunk öt hektárnyi területen, három dűlőben terül el. Hegyalja legkiválóbb klimatikus és edafikus adottságú területei között nyilvántartott Thurzó, Mézesmály és Bige dűlők terméséből biztosítjuk a kiváló minőségű tételek alapanyagát. Pincészetünk filozófiája: A Tokaj-hegyaljai termőtáj speciális adottságai, dűlőink kiváló fekvése valamint a legmagasabb szintű, és legkorszerűbb növényvédelmi ismeretek és a több évtizedes tapasztalat teszi lehetővé a mindig magas minőségű termés előállítását. Prémium kategóriájú, neves, hazai és nemzetközi borversenyekről érmeket hozó borainkat csak kiváló minőségű szőlőből, a legprecízebb borászati munkával és technológiával, a hagyományok megőrzésével, tiszteletével és a legnagyobb elhivatottsággal készítjük.