A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint

Péter Szőlőbirtok és Pincészet Furmint 2016

Véleményünk szerint

Illatában elsőre rumban áztatott aranymazsolát idéz elő, mézédes vilmoskörtével és gyömbéres párolt vaníliás almával spékelve. Szépen adja vissza a Mézes-Mály dűlő sokoldalúságát. A finom hordóhasználatot alátámasztja a frissen sült briós aromája, mintha kedvenc pékségemben járnék. Nagytestű, tüzes bor, enyhén szárító savszerkezettel és daliás alkohollal. Hosszú, kandírozott gyümölcsös és narancshéjas lecsengéssel. Tipp: Próbáljuk ki a kicsit „ütősebb” íz világú francia Comte sajttal, nem lesz csalódás!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2018-12-07

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    14 %
  • Palackmennyiség

    2000
  • Ár

    2500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

Péter Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Péter Szőlőbirtok és Pincészet családi vállalkozásként működik. A család generációkra visszamenőleg foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Birtokunk öt hektárnyi területen, három dűlőben terül el. Hegyalja legkiválóbb klimatikus és edafikus adottságú területei között nyilvántartott Thurzó, Mézesmály és Bige dűlők terméséből biztosítjuk a kiváló minőségű tételek alapanyagát. Pincészetünk filozófiája: A Tokaj-hegyaljai termőtáj speciális adottságai, dűlőink kiváló fekvése valamint a legmagasabb szintű, és legkorszerűbb növényvédelmi ismeretek és a több évtizedes tapasztalat teszi lehetővé a mindig magas minőségű termés előállítását. Prémium kategóriájú, neves, hazai és nemzetközi borversenyekről érmeket hozó borainkat csak kiváló minőségű szőlőből, a legprecízebb borászati munkával és technológiával, a hagyományok megőrzésével, tiszteletével és a legnagyobb elhivatottsággal készítjük.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!