A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kalkofen

Weninger Pincészet Kalkofen 2011

Véleményünk szerint

Erős lilás árnyalatot mutat a bíborszínű bor pereme. Az intenzív illatban kifinomultan jelennek meg a fekete ribizli és a meggy mellett a hordós érlelés fűszerei. Kóstoláskor úgy találjuk, a kortyot fiatalossá, friss érzetűvé teszik a savak. E vezető szerkezeti elem mellett attraktívan és koncentráltan lépnek fel a sötét bogyós gyümölcsök és a kávé. A test és az alkohol a közepest meghaladja, a tanninok beépültek. Izgalmas, még érlelendő bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-07

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Burgenland
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

A bort 500 literes hordókban erjesztették hőmérséklet-kontrollálás nélkül, majd ugyanúgy 500 literes hordókban érlelték 18 hónapig.

Pinceidő

15 év

Hol vásárolható meg

Drop Shop

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!