A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Kékfrankos

Vida Családi Borbirtok Szekszárdi Kékfrankos 2007

Véleményünk szerint

A közepesen intenzív, gyümölcsös-fűszeres illatkép néhány másodperc elteltével étcsokoládéval egészül ki. Kóstolva azt tapasztaljuk, már inkább a fűszeres jegyek a meghatározóak, amelyek azért ilyen kellemesek, mert üde savakkal, érett tanninnal párosulnak, és mert két forrásból származnak, e bor esetében ugyanis összeadódik a szőlőfajta eredeti fűszeres zamata a hordós érleléskor felszedett aromákkal. A ropogós cseresznye azért ott marad a háttérben. Egy rozmaringgal és paradicsommal készített bárányragut vagy harcsapaprikást kínálnánk hozzá, ahhoz pedig kétség sem férhet, hogy kiürül a palack a vacsora végére.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-02-02

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  12000
 • Ár

  1440 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Vida Családi Borbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Különleges ízvilága miatt Szekszárd egyik legjelentősebb fajtája a kékfrankos. Gyümölcsössége és illatgazdagsága olyan harmóniát teremt, amely biztos sikert garantál meghitt, nyugodt, romantikus vacsorákhoz. Fogyasztását 17-18 fokon ajánljuk.

Érlelési információk

10 hónap nagy ászok hordóban érett.

Hol vásárolható meg

Veritas, Corvinum, Bor és Más

Vida Családi Borbirtok bemutatása

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!