A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Arcanum Kékfrankos

Vincze Borászat Arcanum Kékfrankos 2011

Véleményünk szerint

Színe bíbor. Illatában érett fekete bogyós gyümölcsök és eukaliptusz, kókuszos, vaníliás jegyek, mediterrán karakter. A kortyban is bogyós gyümölcsök és a hordós érlelés édes fűszeres jegyei. Buja, rumpuncsos, nem tipikus kékfrankos, nem is tipikus egri. Markáns, karakteres, füstös bor, harapós tanninokkal. Jó szerkezet, szerethető.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-05-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  xx %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Vincze Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az alapanyag a Mész-hegy aljában található 40 éves ültetvényekről származik, a tőkék korának köszönhetően „spontán terméskorlátozás” segíti a koncentrációt; ehhez jött a 2011-es év magas hőösszege és a napsütéses órák nagy száma a szőlőben, a magyar és amerikai tölgy pedig a pincében. A végeredmény egy olyan bor, amely 2015-ben Bordeaux-ban, a Challenge International du Vin borversenyen aranyérmet szerzett.

Pinceidő

2020

Vincze Borászat bemutatása

Vincze Béla 1994-ben alapította meg saját családi pincészetét. A borászat rendelkezik a modern szőlőfeldolgozáshoz és borkészítéshez szükséges minden eszközzel. 2004. decemberében készült el az új pince, mely román-kori templomi hangulatot áraszt, a több mint száz éves bontott téglafalaival, díszkivilágítással, súrolófénnyel kiemelt boltívek, pillérek csodálatos látványt nyújtanak, a hordókban érlelt borok nem csak a szemünket gyönyörködtetik. A pincészet követi az egri hagyományokat, alapvető feladata, célja a borok hosszú időn keresztüli érlelése, a legmagasabb minőségi igényeknek is megfelelően. A borász törekvéseit számos belföldi és külföldi díj igazolja. Legszebb borai a Cabernet Franc és a Merlot fajtákból készülnek. 2005-ben az „Év Bortermelőjének” választották. Pincelátogatás előzetes bejelentkezéssel!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!