A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kovács Nimród Furmint

Kovács Nimród Furmint, 2010

Kovács Nimród Winery

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  4250 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Határozott fellépésű illat, benne dúsan jelenik meg az őszibarack, a sütőtök és a narancshéj a vajassággal, valamint a hordós érlelés vaníliás, pörkölt, karamelles jegyeivel kereszteződve. Kóstoláskor egyértelműen a savak és a hozzá kapcsolódó kandírozott citrusosság tűnik fel elsőként, ahogy ennek ereje alábbhagy, a kortyban teret nyernek az illatnak megfelelő, tiszta, erőteljes ízek. Teste a markáns aromák mellett könnyednek hat, ugyanakkor textúrájára a krémesség jellemző.

A kóstolás dátuma: 2012-04-04

A pincészet borbemutatása

Ez az elegáns Furmint egy kiemelkedő minőséget termő dűlő szülöttje egy nehéz évben a Jóisten ajándékaként! Az igen gyenge évjárat ellenére a szőlőt próbáltuk a legoptimálisabb időben leszüretelni. A szeptemberi két hét vénasszonyok nyara csodát tett a Furminttal, sikerült beérnie, sőt az 1 hektár egyharmada a szőlőnek már aszús volt ezért ezt szamorodni technológiával készítettük el. Egy komplex bor a körte és a sárgabarack aromáival-zamatával, némi mészkő és kova mellékízzel, melyet hosszan tartó, tiszta utóíz követ. A palackos érlelés ideje alatt még érdekesebbé és összetettebbé fejlődik.

Érlelési információk

100% magyar barrique hordóban érlelték 8 hónapig.

Pinceidő

5-6 év

Hol vásárolható meg

MonarchiaBorok borszaküzletek www.monarchiaborok.hu, Drop Shop, Kempinski Hotel Budapest, Cyrano, Aranyszarvas Étterem, Paul's Pub, Aranykaviár és Gepárd & Űrhajóban

Kovács Nimród Winery bemutatása

Kovács Nimród tudja: a bor bizalmi termék és hisz abban, hogy a tudatos építkezés, a célirányosan felépített igényesség, a szakértelem meghozza a sikert a tulajdonos és a borfogyasztók örömére. Csúcsminőségű, ár- érték arányban korrekt borokat csak nagyon jó minőségű, a helyi terroir-t kedvelő és megfelelő dűlőkben lévő szőlőkből, hozzáértő szőlész szaktudással lehet készíteni. A borválasztékban a korábbi márkatermékek új generációja közül az NJK 2007 mellett kiemelkedő a Chardonnay Battonage 2012, a Pinot Noir 2009, a Superior Bikavér 2009, és a Rhapsody 2011. Erre az „ötös fogat”-ra, valamint, a Syrah 2011-re, és nemrégiben telepített furmint szőlőfajtára építik a borászat jövőjét.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!