A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Furmint Barakonyi dűlő

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok Tokaji Furmint Barakonyi dűlő 2011

Véleményünk szerint

Kezdetben kevésbé intenzív, viszont egészen sűrű illat, amelyben almát és aszalt gyümölcsöket fedezünk fel. Levegőztetéssel szépen kinyílik pörkölt jegyeket, narancsot és édes fűszereket felvonultató illatvilága. Kóstoláskor is érezzük, hogy tartalmas a bor: a komoly test hozzá illő alkoholtartalmat kap társul, a textúra krémes, feltűnik a sárgabarackhéj, a mineralitás, és egy hosszú, nagyvonalú utóíz zárja a kortyot.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-01-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  3500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A 2009-es évjárat után 2011-ben készült újra Barakonyi Furmint. Ismét egy meleg évjárat volt, korai szürettel: szeptember közepén 21,5 mustfokkal szüreteltük a tökéletesen beérett fürtöket. Kíméletes préselés után a must fahordóban erjedt, majd 6 hónapot érlelődött 2-3 éves, 220 l-es zempléni tölgyből készült hordókban. A bor spontán erjedt, saját élesztőkkel. Illatban a jól ismert "barakonyis" jegyek, körte, menta és virágpor jellemzi. A hordós érlelésből származó vaníliás illat csak finoman jelenik meg. Íze gazdag, összetett, rendkívül hosszú utóízzel. A korty végén elsősorban az ásványos ízek dominálnak. Testes bor hosszú utóízzel, nagyon jó ivású, kellemes savakkal.

Érlelési információk

7 hónapos tölgyfa hordós érlelés.

Pinceidő

5-6 év

Hol vásárolható meg

pincénél, Radovin, Bortársaság

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok bemutatása

A Tokaj Nobilis Szőlőbirtokot, egy olyan kézműves, családi borászat, ahol egyedi minőségű borokat kóstolva jut kifejezésre a dűlő, a fajta és viszonyunk a természethez. Bodrogkisfalud határában a Barakonyi és a Csirke-mál dűlőkben 6 hektár szőlőt művelünk, amit 1999-ben és 2004-ben telepítettünk. Nálunk a borkészítés a szőlőben kezdődik, hiszen a bor minőségét alapvetően meghatározza a szőlő minősége. Rendkívül szigorú metszés, hajtás- és fürtválogatás után hektáronként 17-19 hl bort szűrünk. Borászatunkat Bodrogkeresztúr szívében, egy XIX. századi, helyi védettséget élvező parasztházban helyeztük el, amelynek a teljes felújítása 2005 szeptemberében fejeződött be. A présházhoz tartozik egy hagyományos pince is, ahol aszúborainkat érleljük. A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!