A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

Riczu-Stier Pincészet Kékfrankos 2009

Véleményünk szerint

Az illat édes tónusából rögtön érezzük, hogy érett gyümölcsből készült a bor. A bogyósok mellett vaníliát és más fűszereket fedezünk még fel, amikor a pohárba szagolunk. A korty közepesnél nagyobb testre, magas alkoholtartalomra, jelentős tanninokra, közepes savakra épül. Mindezek egy irányba mutatnak, és engedik maguk mellett kifejlődni a fűszeres, csokoládés, meggyes zamatokat. A lecsengés hosszú, a kompozíció erőteljes.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.1 %
 • Palackmennyiség

  1950
 • Ár

  4500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Illatában és ízében a fajta jegyeit fedezhetjük fel, melyet szépen egészít ki a 18 hónapos fahordós érlelés. Túlérett meggy, cherrys ízvilág kíséri a pohárban lassan hömpölygő nedűt. Nagytestű vörösbor játékos savakkal, mely marhahúsból készült ételek mellé is kiváló.

Érlelési információk

18 hónapos tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

A pincénél - Villány, Baross Gábor u. 56.

Riczu-Stier Pincészet bemutatása

Pincészetünk, a Riczu-Stier Pincészet Villány kapujában, Siklóson az Akasztófa dűlőben található. A minőségi borkészítést szem előtt tartva célunk egy hangulatos, családias kézműves borászat kialakítása volt, ahol a hagyományok tisztelete mellett a modern technikai eljárásokat figyelembe véve készítjük borainkat. Boraink könnyen fogyaszthatóak, lágy boroktól a testesebb vörösborokon át az édes desszertborig mindenki megtalálja kedvencét. Boraink minőségét a Villányi DHC rendszer szavatolja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!