A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Rosé Cuvée

Riczu-Stier Pincészet Rosé Cuvée 2013

Véleményünk szerint

Rövid szellőztetés után a bor illata nem a sablonos, rozés-gyümölcsös jegyek mentén indul el, hiszen először csipkebogyót és görögdinnyét fedezünk fel benne, majd egyre több ribizli és cseresznye bukkan fel. Kóstoláskor a savak által létrehozott dinamika jelenti az első benyomást. A test könnyed, az alkoholtartalom az alacsony kategóriába sorolható. Az aromatika közepes intenzitású, jellegében piros bogyós gyümölcsöket idéz. Egyenes, élénk kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12.2 %
 • Palackmennyiség

  9200
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  40% merlot
  40% kékfrankos
  20% pinot noir

A pincészet borbemutatása

Három szőlőfajta találkozása hívta életre ezt a kiváló minőségű bort, amely pincészetünk egyik legismertebb bora. Készítésekor a kékfrankos karakterét és zamatait fűszerezzük a pinot noir játékosságával és a merlot piros gyümölcsös illataival. Az időzített korai szüret és a reduktív erjesztés nyomán olyan italt kínálunk, amely illik meleg nyáresti beszélgetésekhez.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás

Hol vásárolható meg

Villány, Baross Gábor u. 56.

Riczu-Stier Pincészet bemutatása

Pincészetünk, a Riczu-Stier Pincészet Villány kapujában, Siklóson az Akasztófa dűlőben található. A minőségi borkészítést szem előtt tartva célunk egy hangulatos, családias kézműves borászat kialakítása volt, ahol a hagyományok tisztelete mellett a modern technikai eljárásokat figyelembe véve készítjük borainkat. Boraink könnyen fogyaszthatóak, lágy boroktól a testesebb vörösborokon át az édes desszertborig mindenki megtalálja kedvencét. Boraink minőségét a Villányi DHC rendszer szavatolja.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!