A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Siklósi Olaszrizling

Riczu-Stier Pincészet Siklósi Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

Kissé fülledten indul a bor illata, rövid szellőztetést követően visszafogott, vegetális, csalános, pitypangos asszociációkat keltő illatvilág bontakozik ki, a háttérben sárga húsú gyümölcsösséggel. A kortyban a könnyed test mellett a közepes mennyiségű sav markáns, élénk érzetet kelt, mellette az illattal párhuzamos gyógynövényes, citrusos asszociációk tűnnek fel, a lecsengésben keserű mandulával. Az alkohol a kompozícióval arányos.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  11.3 %
 • Palackmennyiség

  5900
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Az ország egyik legjobb termőhelyéről, a Tenkes-hegyről származik. A talaj és a klíma, valamint a reduktív borkészítési eljárás összhangjaként világra jött illatos bor. Karakteres, friss, üde, fajtajelleges, ízében és illatában a keserű mandulát véljük felfedezni.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Villány, Baros gábor u. 56.

Riczu-Stier Pincészet bemutatása

Pincészetünk, a Riczu-Stier Pincészet Villány kapujában, Siklóson az Akasztófa dűlőben található. A minőségi borkészítést szem előtt tartva célunk egy hangulatos, családias kézműves borászat kialakítása volt, ahol a hagyományok tisztelete mellett a modern technikai eljárásokat figyelembe véve készítjük borainkat. Boraink könnyen fogyaszthatóak, lágy boroktól a testesebb vörösborokon át az édes desszertborig mindenki megtalálja kedvencét. Boraink minőségét a Villányi DHC rendszer szavatolja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!