A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Classic

Kasnyik Családi Pincészet Kékfrankos Classic 2009

Véleményünk szerint

Kedves, a közepesnél intenzívebb illat, amely egyfelől besztercei és piros szilvára, meggyre, rebarbara kompótra, céklára emlékeztet minket, másfelől ugyancsak megjelenik benne a hordós érlelés fűszeres, füstös világa. A testet nem érezzük nehéznek, a lágy savérzetnek, az érett tanninoknak és az édes gyümölcsaromáknak azonban megfelelő alapot biztosít, és könnyedsége egyben lendületet ad az egész kompozíciónak. A korty lecsengésében a hordós érlelés fűszerei válnak meghatározóvá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-10-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szlovákia
 • Alkohol %

  12.7 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Kasnyik Családi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Színét tekintve közelebb áll a bíborlilához, mint a melegebb vörösbor színekhez. Illata kékfrankosra jellemzően kellemes gyümölcsös, ízben egy kellemesen jó ivású könnyed vörösbor benyomását kelti a fogyasztóban.

Érlelési információk

Bogyózás, darálás után 700 literes kádakba került a must, ahol nagyon hamar, 1,5- 2 nap alatt forrásnak indult a cefre, amely végül 24 napig, napi 5 alkalommal való kézi csömöszölés mellet erjedt. A hordóba a tiszta lé került, préselést nem végeztünk. Az igy nyert bort kis, 225 literes fahordókban érleltük, 10 hónapon keresztül.

Kasnyik Családi Pincészet bemutatása

Apró családi pincészetünk Délszlovákia legmelegebb és napfényben leggazdagabb részén, Kürt községhez tartozó, többnyire délnyugati fekvésű dombjain található. Családi kézműves pincészetünk célja, hogy fejet hajtva a természet és őseinktől átvett örökség előtt, megpróbáljuk a termőhely valós értékét palackba zárva átnyújtani az igényes borkedvelők számára.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!