A pincészet borbemutatása
Színét tekintve közelebb áll a bíborlilához, mint a melegebb vörösbor színekhez. Illata kékfrankosra jellemzően kellemes gyümölcsös, ízben egy kellemesen jó ivású könnyed vörösbor benyomását kelti a fogyasztóban.
Érlelési információkBogyózás, darálás után 700 literes kádakba került a must, ahol nagyon hamar, 1,5- 2 nap alatt forrásnak indult a cefre, amely végül 24 napig, napi 5 alkalommal való kézi csömöszölés mellet erjedt. A hordóba a tiszta lé került, préselést nem végeztünk. Az igy nyert bort kis, 225 literes fahordókban érleltük, 10 hónapon keresztül. |
Kasnyik Családi Pincészet bemutatása
Apró családi pincészetünk Délszlovákia legmelegebb és napfényben leggazdagabb részén, Kürt községhez tartozó, többnyire délnyugati fekvésű dombjain található. Családi kézműves pincészetünk célja, hogy fejet hajtva a természet és őseinktől átvett örökség előtt, megpróbáljuk a termőhely valós értékét palackba zárva átnyújtani az igényes borkedvelők számára.