A pincészet borbemutatása
Intenzív fűszeresség, gyümölcsös illat. Ízében a csokoládé és a fanyar meggy dominál. Krémes, tartalmas struktúra eredményeznek az érett tanninok, erős savgerinccel. A mineralitás és gyümölcsösség harmonikus szerkezete jelenik meg a borban. Utóízben a fűszeresség vezet.
Érlelési információk16 hónapig barrique hordóban érlelődött |
Pinceidő2013-ig |
Hol vásárolható meg
Budapest Bortársaság
Weninger Pincészet bemutatása
Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”