A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Spern Steiner Kékfrankos

Weninger Pincészet Spern Steiner Kékfrankos 2005

Véleményünk szerint

Kóstolásunkkor az animális és a feketecseresznyés-gyümölcsös jegyek érezhetőek a legerősebben a bor illatában, kinek melyik jön előbb. Ízben határozottan a gyümölcsösség győz. Kérdés, hogy további érlelés után, vajon hogy alakul majd a felállás. Hiszen arra, hogy félre tegyünk még egy kicsi a pincénkben vagy egy hűvösebb helységben alkalmas, köszönhetően élénk savainak és gazdag tannintartalmának. Magas alkoholérzetű, testes bor. Sokáig, lassan sütött, belül már omlós marha vagy vadhúshoz tartanánk a legalkalmasabbnak, amelynek töménysége szépen illene a borhoz. És Norah Jones kissé melankolikus zenéjét tennénk fel hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-11-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  6100 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Intenzív fűszeresség, gyümölcsös illat. Ízében a csokoládé és a fanyar meggy dominál. Krémes, tartalmas struktúra eredményeznek az érett tanninok, erős savgerinccel. A mineralitás és gyümölcsösség harmonikus szerkezete jelenik meg a borban. Utóízben a fűszeresség vezet.

Érlelési információk

16 hónapig barrique hordóban érlelődött

Pinceidő

2013-ig

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!