A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kéknyelű Selection

Borbély Családi Pincészet Kéknyelű Selection 2012

Véleményünk szerint

A halvány szalmasárga színű bor illata almát, fehér virágokat és zöld fűszereket idéz közepes intenzitással. A korty a közepes súlycsoportba sorolható, az alkohol beépül a kompozícióba, a savak lágy tónusúak, helyettük inkább a minerális ízek adnak irányt a bornak. Az aromatikát mézre, fűszerekre és olajos magvakra emlékeztető jegyek egészítik ki.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  3500
 • Ár

  3200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kéknyelű

A pincészet borbemutatása

A kéknyelű a Badacsonyi borvidék ősi hungaricum fajtája. Két meghatározó dűlőből válogattuk az egészséges kéknyelű szőlő legjavát. A vulkáni talajnak köszönhetően egyedi minerális karakter, élénk savak, nemes harmónia jellemzi a 8 hónapig fahordóban érlelt nagy bort. Magas Kálium tartalma kedvező élettani hatású.

Érlelési információk

8 hónapig tartott az 1500 literes tölgyfahordóban történő erjesztés és finom seprőn, felkevertetéssel zajló érlelés. A piacra kerülés előtt 12 hónap palackos érlelés.

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Pampetrics Borkereskedés, MÁK Bisztro, Kadarka Borbár, Tiszavirág Étterem Szeged

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!