A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kővágó Furmint

Grand Tokaj Kővágó Furmint 2015

Véleményünk szerint

Elsőre virágos illat érkezik, majd a vilmoskörtés, őszibarackos fajtajelleg kerül előtérbe, felmelegedve aztán kissé tompít a hordó, szerecsendióval és tonkababbal. A kortyban közepes sav, integrált alkoholérzet és az eddigieken túl citrushéjra, friss fügére emlékeztető üde jegyek, megnyerő balansz.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2017-03-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  10.000
 • Ár

  5385 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Grand Tokaj borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Első töltésű M, L és M+ égetésű 5 hl-es tölgyfa hordókban erjesztették. Érlelése finomseprőn tartva április közepéig történt.

Pinceidő

2022-ig

Grand Tokaj bemutatása

A Grand Tokaj az állami tulajdonban lévő legjelentősebb magyar borászat, amely az UNESCO Világörökség része címet is viselő, történelmi Tokaj-hegyaljai borvidék legnagyobb pincészeteként, a nemzeti borászati tradíció őrzője és védelmezője. Tevékenysége elsősorban borkészítésre és -értékesítésre, borkóstoltatásra, valamint szőlőalapanyag-termelésre és -felvásárlásra épül. A korábban Tokaj Kereskedőház néven működő borászat 2013-ban lépett a megújulás útjára, amelynek hátterében a vállalat minőségi borkészítés melletti elköteleződése áll. A teljes átalakulást eredményező folyamat része, hogy jelenleg is zajlik a 21. századi igényeknek megfelelő, modern borászati komplexum építése, valamint a pincészet vállalati és termékarculatának frissítése. 2016 folyamán megvalósul a teljes arculati megújulás, amelynek az említett névváltás volt az egyik fontos mérföldköve a borászat életében. Az átalakítás nemcsak azért szükséges, hogy a vállalat betörhessen a világpiacra magasabb színvonalú termékeivel, hanem hogy a tokaji nedűk újra elfoglalják az őket megillető helyüket a minőségi borok nemzetközi piacán.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!