A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Lőcse Furmint

Béres Szőlőbirtok és Pincészet Lőcse Furmint 2011

Véleményünk szerint

Színe arany. Illata telt, benne dominál a fahordó, bánatunkra alig kandikál ki mögüle a sárga virág, a nektár, az érett csonthéjas gyümölcs. Sós-ásványosság, vajasság jellemzi. A korty glicerines, kerek, a kortyban is a hordó erős pörkölési jegyei dominálnak, a lecsengést is a hordó fanyarsága, füstössége uralja. A magas alkoholtartalom rumos illat- és ízjegyeket képez a nagytestű borban. Sima, lágy bor, kerek, erőteljes, karakteres, közepes(+) mennyiségű savval (5,6g/l), néhány gramm maradékcukorral. Sütőtökös ételek, vad- és vöröshúsok jó kísérője lehet.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-02-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  15,1 %
 • Palackmennyiség

  6160
 • Ár

  3200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

Tölgyfahordóban erjesztett és érlelt, dűlőszelektált bor a történelmi Lőcse-dűlőről. Nagytestű, elegáns furmint, mandulás jegyekkel, erőteljes savakkal és arányossággal. Vadételek és más vörös húsok mellé is ajánljuk. Birtokunk első számú száraz bora.

Érlelési információk

tartályos, tölgyfahordós érlelés 6 hónapig palackozva: 2012.08.

Pinceidő

2019

Béres Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Béres Szőlőbirtok, a Béres Csoport új "cseppje" 2002-ben kezdte működését, Erdőbényén, 90 hektáros birtokon, melyből 45 hektár a termőterület. A szőlőterületnek, a Lőcse dűlő alján található 10 hektáros darabja "öregszőlő", 35 hektár pedig az új telepítés. A birtok a Bényei-medence dél-délnyugati kitettségű negyedében fekszik a Tolcsva-hegy a Fel-hegy és az őket összekötő Diókút oldalain. A 2009-ben termőre forduló új telepítésekkel együtt, erős terméskorlátozás mellett (3,5-5,5 t/ha) 1200-1500 hl (180-200 000 palack) éves termeléssel már mennyiségi oldalról is a jelentős tokaji borászatok közé sorolódik. A Tokaj Renaissance tagja. További információk: www.facebook.com/beresbor és a www.beresmelinda.hu oldalakon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!