A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Font Pincészet Kövidinka 2006

Véleményünk szerint

Egy könnyed bor, a szó legjobb értelmében. Bájos, jól iható, könnyen barátkozik. Köszönhető ez többek között pompás, élénk, de nem bántó savainak is. Ízben citrusok, zöld fű, menta, körte és egy csöpp kesernye érződik, amely azonban egyáltalán nem kellemetlen, sőt kifejezetten jól esik. Intenzitása - mint ahogy azt egyik kóstolónk jellemezte - szemérmes, kislányos. Salátához kortyolnánk vagy hideg csirkesülthöz, mondjuk szendvics formájában, de jól eshet egy szaftos (nem agyonsütött) omletthez is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-09-24

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kövidinka

Font Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ez az egy olyan borunk van, amelynek az alapanyagát nem magunk termeljük. A szőlőt felvásároljuk, de a termelővel állandó kapcsolatban vagyunk. Ellenőrizzük a termés mennyiségét, ami nem lehet több 80-90 q-nál hektáranként. A minőségre és a növényvédelmi technológiára ott is nagy figyelmet fordítunk. A szüret időpontját mi határozzuk meg. A Kövidinka Erdélyből származó szőlőfajta. Ma már nagyon kevés helyen termesztik. Az Alföldön található még nagyobb területen. Jól tűri a szárazságot, szereti a homoktalajt. Ha a termés mennyiségét korlátozzuk, ebből a fajtából is kiváló reduktív, gyümölcsös, illatos bort lehet készíteni.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Colour Wineworld borszaküzlet, XIII. Balzac u. 11., Radovin Wine 1028. Bp.Hidegkúti út 71., Borfalu Vinotéka, Csillaghegy III. Róza köz 3/A, Webáruház: Live and Taste Bt. 1182 Bp. Esze T. u.40/b.

Font Pincészet bemutatása

A Font család több dinasztián keresztül szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozott, melyet jelenleg is nagy sikerrel, magas színvonalon folytat Font Pincészet néven. A munkából a család mind a 4 tagja kiveszi a részét. Magyarország legnagyobb borvidékén, a 35 hektáros családi birtokon kiváló minőségű, magyar szőlőfajtákat termesztünk. Boraink alapanyaga minden esetben a kiváló minőségű, válogatott, érett, ízben összetevőiben kiteljesedett szőlő. Boraink többsége reduktív módon, hűtött irányított erjesztéssel, oxigéntől elzárva készül. Törekszünk a szőlőből származó elsődleges illat- és zamatanyagok megtartására, melyet kíméletes préselés után szabályozott hőmérsékleten fajélesztős erjesztéssel érünk el. Ars poeticánk: a kunsági borok évszázados jó hírének további öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!