A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kövidinka

Font Pincészet Kövidinka 2007

Véleményünk szerint

Érett, őszi gyümölcsök visszafogott illata, mint az alma, a birs és a vilmoskörte érezhető a pohárba szagolva. Ízben valószínűleg a jelenlévő széndioxidnak köszönhetően szinte robbanásszerűen hatnak a gyümölcsaromák. Könnyed bor, jól behűtve kiváló az estét nyitó, aperitifként, de egy hasonlóan légies, kevésbé érlelt kecskesajttal kiegészített salátához is ideális. És persze ne feledkezzünk el a fröccs alternatívájáról sem.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-07-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kövidinka

Font Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ez az egy olyan borunk van, amelynek az alapanyagát nem magunk termeljük. A szőlőt felvásároljuk, de a termelővel állandó kapcsolatban vagyunk. Ellenőrizzük a termés mennyiségét, ami nem lehet több 80-90 q-nál hektáranként. A minőségre és a növényvédelmi technológiára ott is nagy figyelmet fordítunk. A szüret időpontját mi határozzuk meg. A Kövidinka Erdélyből származó szőlőfajta. Ma már nagyon kevés helyen termesztik. Az Alföldön található még nagyobb területen. Jól tűri a szárazságot, szereti a homoktalajt. Ha a termés mennyiségét korlátozzuk, ebből a fajtából is kiváló reduktív, gyümölcsös, illatos bort lehet készíteni.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Colour Wineworld borszaküzlet, XIII. Balzac u. 11., Radovin Wine 1028. Bp.Hidegkúti út 71., Borfalu Vinotéka, Csillaghegy III. Róza köz 3/A, Webáruház: Live and Taste Bt. 1182 Bp. Esze T. u.40/b.

Font Pincészet bemutatása

A Font család több dinasztián keresztül szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozott, melyet jelenleg is nagy sikerrel, magas színvonalon folytat Font Pincészet néven. A munkából a család mind a 4 tagja kiveszi a részét. Magyarország legnagyobb borvidékén, a 35 hektáros családi birtokon kiváló minőségű, magyar szőlőfajtákat termesztünk. Boraink alapanyaga minden esetben a kiváló minőségű, válogatott, érett, ízben összetevőiben kiteljesedett szőlő. Boraink többsége reduktív módon, hűtött irányított erjesztéssel, oxigéntől elzárva készül. Törekszünk a szőlőből származó elsődleges illat- és zamatanyagok megtartására, melyet kíméletes préselés után szabályozott hőmérsékleten fajélesztős erjesztéssel érünk el. Ars poeticánk: a kunsági borok évszázados jó hírének további öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!