A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Lellei Merlot

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. Lellei Merlot 2013

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor illatában rögtön teret nyernek a hűvös tónusú bogyós gyümölcsök, amelyet babér kísér. Ennek megfelelő szellemben folytatódik a korty is, a piros bogyós gyümölcsös aromatikának egy, a közepes súlycsoportot meghaladó test és tanninszerkezet biztosít alapot. Az ezekkel arányos savak zamatossá teszik a bort, az alkohol beépül a kompozícióba. Élénk, sok fogyasztási szituációba könnyen illeszthető tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-11-18

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  13000
 • Ár

  1300 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Piros bogyós gyümölcsökre, főleg meggyre és érett cseresznyére emlékeztető illatához finoman társul a hordós érlelés tölgyfás, vaníliás karaktere. Ízére is főleg a gyümölcsösség a jellemző, mely mellett egy kis konyakmeggyes zamat is észrevehető. Hosszú lecsengésű, testes bor.

Érlelési információk

A bor 10 hónapot töltött 10%-ban barrique, 90%-ban másodtöltésű magyar és amerikai kis tölgyfa hordóban, majd ezt követően két hónapot palackban.

Pinceidő

3-4 év

Hol vásárolható meg

Garamvári Szőlőbirtok vinotékái (Budafok, Balatonlelle, Garay Center 41-es üzlet), Marriott Hotel, Auchan, Vinárium, Interspar

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása

A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!