A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Arcanum Merlot

Vincze Borászat Arcanum Merlot 2006

Véleményünk szerint

Gazdag, érdekes illat gyümölcsökkel, mint a szilva, a cseresznye és a csipkebogyó, és fűszerekkel, mint az ánizs és a szegfűszeg. Ízben inkább a fűszerek vezetnek, egy kis dohánnyal és étcsokoládéval kiegészülve, összességében itt már jobban érezhető a tölgyfahordós érlelés. Az erőteljes alkohol- és tannintartalom határozott savgerinccel és hosszú utóízzel egészül ki, amelyek egy nagy vörösbornál alapkövetelménynek számítanak. Görög drámákat, hosszan érlelt vadhúsokat vagy különleges minőségű sonka és szalámiféleségeket kínálnánk hozzá. Kóstolása már egy Mozart zenétől kísért karácsonyi hangulat felé röpít bennünket.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-10-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  1700
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% Merlot

Vincze Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az ilyen borok tudják megszerettetni ezt a fajtát. A borvidékre jellemző meggyes karaktert kiegészíti a feketére érett cseresznye gazdag fűszeressége, telt aromái. Hosszú utóíze sokáig a szánkban marad. ARCANUM: Jelentése rejtély, titok, melyre fény derül, ha testedbe, lelkedbe engeded. A bor, mely lassan érik a csúcsra és ott magával ragad minket egy olyan világba, ahol még soha sem jártunk. Tőketerhelés 0,5-1 kg között maximum. A szüretelés legkésőbb, teljes érésükben. Kocsánytól elválasztva, bogyózás-zúzás, kierjesztés specifikus fajélesztővel, minimális kénezéssel. Kierjedés után lefejtés, pihentetés néhány hétig, majd újra fejtés után kerülnek barrique hordóba. A hordók faanyaga 3 évig volt pihentetve. 225 literes M-plusszos zempléni tölgyfahordók. A bor október végén került tölgyfahordóba (18 hónap). Hordónként többször átválogatják, közben a bor felszínét kénezik. Palackozás: K-3-as szűrőn átszűrve, extra minőségű dugó. Ezután pincében, fektetve tárolják.

Érlelési információk

225 literes M-plusszos zempléni tölgyfahordó, 18 hónap

Pinceidő

évtizedes

Hol vásárolható meg

Veritas

Vincze Borászat bemutatása

Vincze Béla 1994-ben alapította meg saját családi pincészetét. A borászat rendelkezik a modern szőlőfeldolgozáshoz és borkészítéshez szükséges minden eszközzel. 2004. decemberében készült el az új pince, mely román-kori templomi hangulatot áraszt, a több mint száz éves bontott téglafalaival, díszkivilágítással, súrolófénnyel kiemelt boltívek, pillérek csodálatos látványt nyújtanak, a hordókban érlelt borok nem csak a szemünket gyönyörködtetik. A pincészet követi az egri hagyományokat, alapvető feladata, célja a borok hosszú időn keresztüli érlelése, a legmagasabb minőségi igényeknek is megfelelően. A borász törekvéseit számos belföldi és külföldi díj igazolja. Legszebb borai a Cabernet Franc és a Merlot fajtákból készülnek. 2005-ben az „Év Bortermelőjének” választották. Pincelátogatás előzetes bejelentkezéssel!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!