A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Merlot

Linbrunn Pincészet Merlot 2013

Véleményünk szerint

Színe tiszta, közép rubin. Illata borsos, paprikás. Emlékeztet a nedves tégla, az ázott erdő, a gomba, az avar illatára. Ízében a savak és a tanninok dominálnak, mellette erdei gombás, fekete borsos jegyek, érett cseresznye is jelen vannak. A lecsengésben megjelenik a vanília. Közepesen hosszú.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13,1 %
 • Palackmennyiség

  3700
 • Ár

  2290 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

A pincészet borbemutatása

Merlot szőlőültetvényünk a kisharsányi Bocor dűlő két domboldalában van, az egyik a régi Hossszúháti,-völgyben fut lefelé, a másik részét már régen is Bocornak hívták fent a Gesztenyés mellett. A 2011-ben szüretelt szőlők 4-8 éves tőkékről származnak. Oxidatívan, hagyományos eljárással erjesztettük, és 12 hónapig felét tartályban, felét hordóban érleltük, aztán fordítottunk. Rozsdamentes acéltartályba helyeztük levegőtől elzárva, s irányított erjesztéssel, reduktív technológiával, 23-24 C fokon, automatikus vezérlésű csömöszöléssél, széndioxid macerálássál hagytuk állni a törkölyön. Fejtés után a bor tölgyfa hordókba került (egy részét új barrique hordóban gazdagítottuk), s ott érleltük 24 hónapig.

Érlelési információk

Fahordós és tartályos. Palackozás időpontja: 2015. február.

Pinceidő

1-1,5 év

Linbrunn Pincészet bemutatása

Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!