A pincészet borbemutatása
Merlot szőlőültetvényünk a kisharsányi Bocor dűlő két domboldalában van, az egyik a régi Hossszúháti,-völgyben fut lefelé, a másik részét már régen is Bocornak hívták fent a Gesztenyés mellett. A 2011-ben szüretelt szőlők 4-8 éves tőkékről származnak. Oxidatívan, hagyományos eljárással erjesztettük, és 12 hónapig felét tartályban, felét hordóban érleltük, aztán fordítottunk. Rozsdamentes acéltartályba helyeztük levegőtől elzárva, s irányított erjesztéssel, reduktív technológiával, 23-24 C fokon, automatikus vezérlésű csömöszöléssél, széndioxid macerálássál hagytuk állni a törkölyön. Fejtés után a bor tölgyfa hordókba került (egy részét új barrique hordóban gazdagítottuk), s ott érleltük 24 hónapig.
Érlelési információkFahordós és tartályos. Palackozás időpontja: 2015. február. |
Pinceidő1-1,5 év |
Linbrunn Pincészet bemutatása
Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!