A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Merlot Nagy-Eged

Gróf Buttler Borászat Egri Merlot Nagy-Eged 2007

Véleményünk szerint

A pohárba töltéskor azt tapasztaljuk, jelentős mennyiségű üledék vált ki a borból. Az illat határozott fellépésű, benne már elsősorban a tercier jegyek az uralkodóak a hosszú palackos érlelésre utaló mézesség és propolisz formájában; később érett sötét bogyós jegyek nyernek teret benne. A korty hűvös tónusú gyümölcsökre, avarra emlékeztető aromatikája visszafogott, az összképet még mindig a savak és a tannin kettőse uralja. Egyenes bor, amely közepes testen nyugszik, és az alkoholtartalom sem lép ki a korty kereteiből.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  5806
 • Ár

  5080 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Gróf Buttler Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Mély rubinszín. Fekete-piros bogyós gyümölcsökben gazdag illat, melyet a fűszerek, a bors, a csokoládé, illetve a területre jellemző elegáns ásványosság tesz komplexebbé. Lecsengése rendkívül hosszú, gyümölcsökben gazdag, csokoládé aromában gazdag tüzes vörösbor. Ez a bor hosszú érlelési potenciállal rendelkezik.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

IFDT, Kézműves Borok Háza, Borterasz.hu, Klassz.hu, egyéb vinotékák

Gróf Buttler Borászat bemutatása

A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát. A bor készítése során minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is spontán, természetes élesztőkkel megy végbe.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!