A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Aszú 5 Puttonyos

Breitenbach Pince Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2007

Véleményünk szerint

Közepes intenzitással induló, majd egyre szélesebb, komplexebb formát öltő illat, amelyben az első benyomást adó aszalt sárgabarackhoz idővel mézes, karamelles, diós jegyek csatlakoznak. A korty az aromatika egy másik oldalát helyezi előtérbe, hiszen fűszeres, narancs- és barackhéjas, dohányos ízekre koncentrál az egészen sűrű aszalt gyümölcsösség mellett. A szerkezetet leginkább a jelentős maradék cukor és test adta teltség határozza meg, a lecsengés hosszan a szánkban időz.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-24

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  154
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

A bor alapjául szolgáló szőlő a bodrogkeresztúri félmedencéből, a Lapis-tető keleti teraszáról származik. Az e területről szedett furmintalap murcijában áztattuk ki a szemeket, majd ezután préseltük, az erjedést saját élesztő segítette. Maradék cukor: 135 gramm/liter.

Érlelési információk

Az erjedés után finomseprőn érlelték öt évig.

Hol vásárolható meg

Csak a pincénél kapható.

Breitenbach Pince bemutatása

Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!