A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Márton napi újbor - Portugieser

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Márton napi újbor - Portugieser 2011

Véleményünk szerint

Érezzük, friss karakterrel köszönt a bor illata, ahogy az áfonyára, meggyre, fekete ribizlire és más bogyós gyümölcsökre emlékeztető jegyek közepes intenzitással megjelennek benne. A kortyban is az érett gyümölcsösség határozza meg a vonalvezetést. A kompozícióba illeszkedő, finom savak jelentette háttér jól áll a primer aromavilágnak, amelyet a közepes test és a visszafogott tanninszerkezet tesz igazán kerekké.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-11-22

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    12.5 %
  • Palackmennyiség

    1300
  • Ár

    1300 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% portugieser

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A pohárban bíborszín fogad. Illatban hiába keressük a szamócát és az erdei gyümölcsöt, nem találjuk sehol, helyette kapunk cigánymeggyet a hozzá tartozó savanyúsággal és a hordónak köszönhető édeskés vaníliát. Kóstolva maradnak az ízek, csak kissé eltolódnak. A savanykás meggyé a kezdet, melyet a vanília vált fel. Az utóíz szép tartalmas, közepesen hosszú.

Érlelési információk

Több dűlő termése. Reduktív technológia. Hűtött erjesztés, majd fele használt hordóban, a másik fele pedig kóracél tartályban érlelve két hétig.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Kereskedelmi tétel, megvásárolható a pincénél, Veritasnál.

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!