A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Rajnai Rizling

Dubicz Borászat Mátrai Rajnai Rizling 2008

Véleményünk szerint

A sötétebb színárnyalatú bor visszafogott illata érett jegyeket rejt. A mézes, ananászos karakter édes asszociációkkal bír, elgondolkodtat. Közepesen vastag, tüzes bor, amely kóstoláskor élénkebbnek hat, mint amikor a pohárba szagoltunk. A késői szüretre utaló aromavilágnak mindig jó párja a határozott savgerinc. Készítsünk hozzá lágy, tejszínnel dúsított cukkini krémlevest csirkehússal, vagy melegebb idő esetén, süssünk a szabadban lazacot vagy pisztrángot.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-07-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  100000
 • Ár

  990-1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

A pincészet borbemutatása

Néhány német borvidék is megirigyelhetné borunk tartózkodóan is elegáns illatát, feszes szerkezetét, sima modorát, selymes búcsúját nyelvünkön. Kiszámított, precíz, pontos és megbízható - mi többet várhatnánk egy igazi Rajnaitól? Egy csipetnyi palackbuké teszi teljessé az ízképet. A modern konyha könnyed remekei mellett bátran elviszi a hátán a tradicionális magyar konyha fajsúlyosabb egyéniségeit: oldalast, csülköt, marha gulyást, birkát vagy bőrös malacsültet is.

Érlelési információk

Reduktív módon készült.

Pinceidő

4 év

Hol vásárolható meg

Kis- és nagykereskedésekben, Horeca

Dubicz Borászat bemutatása

Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!