A pincészet borbemutatása
Néhány német borvidék is megirigyelhetné borunk tartózkodóan is elegáns illatát, feszes szerkezetét, sima modorát, selymes búcsúját nyelvünkön. Kiszámított, precíz, pontos és megbízható - mi többet várhatnánk egy igazi Rajnaitól? Egy csipetnyi palackbuké teszi teljessé az ízképet. A modern konyha könnyed remekei mellett bátran elviszi a hátán a tradicionális magyar konyha fajsúlyosabb egyéniségeit: oldalast, csülköt, marha gulyást, birkát vagy bőrös malacsültet is.
Érlelési információkReduktív módon készült. |
Pinceidő4 év |
Hol vásárolható meg
Kis- és nagykereskedésekben, Horeca
Dubicz Borászat bemutatása
Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.