A pincészet borbemutatása
Mély, sötét szín. Illatában nagyon mély szilva, szeder, cseresznye, málna és ribizli. Nagyon meleg és kedves gyümölcsös aromák, karakteres, kemény szerkezettel. Sok tannin, feszes vonalvezetés rengeteg gyümölccsel, pörkölt mogyoró és feketecsokoládéval a végén. Hosszú, telt és vastag bor. Elkészítése: kíméletes feldolgozást követően hatnapos hideg áztatás következett, mely után a spontán erjesztés 14 napig tartott. Ezután a bort további két hétig törkölykalap alatt tartottuk. Préselés nélkül került első és másodtöltésű 225 és 500 literes barrique hordóba, ahol 17 hónapon keresztül érlelődött. A spontán almasavbomlás is a hordóban lévő borban ment végbe. Fél év palackos érlelés után került forgalomba.
Érlelési információkTölgyfa hordós érlelés. |
Pinceidő10 év |
Hol vásárolható meg
Bor és Más Kft., GoldVinter Kft.