A pincészet borbemutatása
Dörgicsei kiemelt dűlőinkről származó merlot borunkat kíméletes feldolgozás és lassú erjedést követően 1. osztályú magyar tölgyből készült fahordókban fejtettük. A 12 hónapos hordós érlelés után minden egyes hordót külön megkóstolva és osztályozva választottuk ki a szisztéma legszebb tételeit, így csak a szelektáláson legjobbnak bizonyult hordók bora kerülhetett a végleges palackokba. A palackozást követően újabb 12 hónapig érleltük pincénk mélyén, hogy végül egy kivételesen szép arcát mutató, harmonikus, tökéletes érleltségű bor kerülhessen a pohárba. A fajtára jellemző piros bogyós gyümölcsök és a hosszas érlelés utáni finoman megjelenő csokoládés jegyek varázslatos borélményt ígérnek. Demján Sándor indította útjára a Zánkán felépült Canter Borházat, melynek megtervezése és építése során mindent a minőségi borkészítés szempontjainak rendeltek alá. Ennek a szemléletnek köszönhetően egy olyan egyedülálló borászati műhely jött létre, mely a világ borkészítő országaiban megtalálható legfejlettebb és legkiválóbb építészeti és borkészítési technológiák ötvözeteként képes a nagy borstílusok borait specializáltan, külön technológiai vonalon elkészíteni. Legkiválóbb dűlőink legszebb évjárataiból készített hordószelekciók a borászat megálmodója előtt tisztelegve viselik a Demján Pince nevet.
Érlelési információkTartályos és tölgyfa hordós érlelés. A bort 2013. április 18-án palackozták. |
Pinceidő3 év |
Hol vásárolható meg
A pincészetnél, Borterasz.
Canter Borház bemutatása
A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.