A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Demján Balatonfüred-Csopaki Merlot Hordószelekció

Canter Borház Demján Balatonfüred-Csopaki Merlot Hordószelekció 2011

Véleményünk szerint

Lassan gránátba hajlik a rubin e bor színében. A határozottan fellépő illatban egységet alkotnak a gyümölcsből és a hordós érlelésből származó, édes tónusú, fűszeres jegyek, oly módon, hogy az előbbi komponens tölti be a vezető szerepet. Az illatnak megfelelően kóstoláskor is egy kerek, gyümölcsös kompozícióval szembesülünk. A test a közepes súlycsoportba sorolható, az alkohol ennek megfelelő, a tanninok beépülnek a szerkezetbe, amelynek ívét a savak rajzolják ki. Már kóstoltuk 2014. november 18-án: Sötét rubinszínű a bor, amelynek határozottan fellépő illata koncentrált gyümölcsös világot mutat, főként áfonya és meggy formájában. Zamatos, erőteljes gyümölcsösségre épít a korty is, amelyben lekváros tónusok is érezhetőek a csokoládé és a fűszerek mellett. A bornak tartást ad a nagyobb súlycsoportba sorolható, ugyanakkor mégis mértéktartó test, alkohol- és tannintartalom. A savak mennyisége a kontextuson belül közepesnek mondható.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-31

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  14,2 %
 • Palackmennyiség

  6000
 • Ár

  2800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

A pincészet borbemutatása

Dörgicsei kiemelt dűlőinkről származó merlot borunkat kíméletes feldolgozás és lassú erjedést követően 1. osztályú magyar tölgyből készült fahordókban fejtettük. A 12 hónapos hordós érlelés után minden egyes hordót külön megkóstolva és osztályozva választottuk ki a szisztéma legszebb tételeit, így csak a szelektáláson legjobbnak bizonyult hordók bora kerülhetett a végleges palackokba. A palackozást követően újabb 12 hónapig érleltük pincénk mélyén, hogy végül egy kivételesen szép arcát mutató, harmonikus, tökéletes érleltségű bor kerülhessen a pohárba. A fajtára jellemző piros bogyós gyümölcsök és a hosszas érlelés utáni finoman megjelenő csokoládés jegyek varázslatos borélményt ígérnek. Demján Sándor indította útjára a Zánkán felépült Canter Borházat, melynek megtervezése és építése során mindent a minőségi borkészítés szempontjainak rendeltek alá. Ennek a szemléletnek köszönhetően egy olyan egyedülálló borászati műhely jött létre, mely a világ borkészítő országaiban megtalálható legfejlettebb és legkiválóbb építészeti és borkészítési technológiák ötvözeteként képes a nagy borstílusok borait specializáltan, külön technológiai vonalon elkészíteni. Legkiválóbb dűlőink legszebb évjárataiból készített hordószelekciók a borászat megálmodója előtt tisztelegve viselik a Demján Pince nevet.

Érlelési információk

Tartályos és tölgyfa hordós érlelés. A bort 2013. április 18-án palackozták.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

A pincészetnél, Borterasz.

Canter Borház bemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!